Νιώθουμε οργή, απογοήτευση, άγχος και πάλι τους ψηφίζουμε!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου


 

Εάν αληθεύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δεν έχουμε λόγο να τα αμφισβητήσουμε, τότε οι απαντήσεις των πολιτών χρήζουν ψυχανάλυσης! Δεν μπορεί, για παράδειγμα, στην ερώτηση «τι αισθάνεστε περισσότερο με τα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Κύπρο» να δίνονται απαντήσεις σε μεγάλα ποσοστά ότι υπάρχει απογοήτευση, άγχος, ανησυχία, οργή και να μη μιλά κανείς για ανακούφιση ή ενθουσιασμό και την ίδια στιγμή να δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν υποψηφίους που είχαν ρόλο και λόγο στη διακυβέρνηση του τόπου και είναι από τους πρώτους που ευθύνονται για τα όσα σήμερα βιώνουμε.

Είναι επίσης προβληματικό να δηλώνει το 69% ότι «η Κύπρος είναι μια χώρα στην οποία πάντα θα υπάρχει διαφθορά» και μόνο το 22% να πιστεύει ότι η Κύπρος μπορεί να γίνει μια χώρα χωρίς διαφθορά, με το 9% να μην έχει καμία άποψη. Είναι πραγματικά τραγικό. Αντί να κάνουμε επιλογές που θα εξαλείψουν τη διαφθορά, ψηφίζουμε υποψηφίους που είτε είναι κάτω από κάθε πέτρα σκανδάλου, είτε για εννέα χρόνια ήταν υπουργοί της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ -κατά την οποία συντελούνταν τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον τόπο μας, όπως τα «χρυσά» διαβατήρια, οι παρακολουθήσεις, το «φαγοπότι» στον Συνεργατισμό- και σιωπούσαν. Οι σκανδαλώδεις πράξεις και ενέργειες μετατρέπονται πλέον ως μια «φυσιολογική» εξέλιξη, αφού «πάντα θα υπάρχει διαφθορά»! Αλήθεια, πού πάμε αν συμβιβαζόμαστε με τους διεφθαρμένους; Ας αναλογιστεί ο καθένας την προσωπική και συλλογική του ευθύνη.

Δυστυχώς, η πολιτική ισοπέδωση που επικράτησε τα τελευταία χρόνια –όλοι είναι το ίδιο– οδηγεί σε τέτοιες τραγικές για τον τόπο συμπεριφορές, όπου οι πολίτες παραδίδονται και παύουν να πιστεύουν και να αγωνίζονται για ένα καλύτερο αύριο. Αυτό ήθελαν και αυτό συμφέρει στο πολιτικο-οικονομικό διεφθαρμένο κατεστημένο, όπως το ζήσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια. Είναι λοιπόν στο χέρι μας να κάνουμε σωστές επιλογές και να ψηφίσουμε για την αλλαγή που δεν μπορεί να επέλθει με εκείνους που είναι μέρος των προβλημάτων που ζούμε, είτε είναι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είτε είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Αλλαγή με την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη, οποίος είναι ένας έντιμος, ειλικρινής, αξιόπιστος και ικανός άνθρωπος, έτοιμος να σταθεί απέναντι στο σάπιο… Αξίζει πραγματικά να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.