Νίπτει τας χείρας του ο Υπ. Δικαιοσύνης για τις λάθος συλλήψειςΜιλά για «ατυχείς συγκυρίες» και «μπέρδεμα», ενώ αρνείται τη διεξαγωγή έρευνας

 

Για «ατυχείς συγκυρίες» και για «μπέρδεμα» έκανε σήμερα λόγο ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης αναφορικά με τη διαδικασία ταυτοποίησης που ακολουθήθηκε σε σχέση με το παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ.

«Το παιχνίδι Ομόνοιας – ΑΠΟΕΛ ήταν μια σοβαρή δοκιμασία στην οποία ο θεσμός ενεργοποιήθηκε και λειτούργησε για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση. Πρέπει να πω ότι μας στεναχωρεί όλους η οποιαδήποτε ταλαιπωρία του οποιουδήποτε ανθρώπου από τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της Κάρτας Φιλάθλου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Σαββίδης είπε ότι είχαν ζητηθεί από τους δύο εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή την Αστυνομία και το ΓΣΠ, η ταυτοποίηση φιλάθλων «και κάπου εκεί φαίνεται ότι έγινε το μπέρδεμα».

Ο κ. Σαββίδης είπε ότι «πρώτο, η ποιότητα του φωτογραφικού υλικού από το εσωτερικό κύκλωμα του σταδίου ήταν εξαιρετική με πλήρη ευκρίνεια των προσώπων για τα οποία ζητήθηκε η ταυτοποίηση. Δεύτερο, η ταυτοποίηση όλων των προσώπων έγινε σε όλες τις περιπτώσεις απόλυτα σωστά. Και τρίτο, η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, έχοντας ελέγξει καθηκόντως όλες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι απόλυτα ικανοποιημένη ότι τα πάντα έγιναν νομότυπα».

Ανέφερε ότι λήφθηκαν αποφάσεις για περαιτέρω ενίσχυση των διαδικασιών μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών.

Ερωτηθείς αν για τον ίδιο τίθεται θέμα απόδοσης ευθυνών γι΄ αυτό το «μπέρδεμα», είπε ότι ο ίδιος δεν έχει διοικητική εξουσία σε κανέναν από τους εμπλεκόμενους φορείς. «Εγώ ούτε στην Αστυνομία μπορώ να ξεκινήσω πειθαρχικές διαδικασίες ούτε και στον ΚΟΑ βεβαίως», συμπλήρωσε.