ΝΟΜΙΚ: Ένας αυθεντικός καλλιτέχνης που ονειρεύεται ένα καλύτερο κόσμο…

Για κάποιους καλλιτέχνες δεν χρειάζονται πολλά λόγια, μας τα λέει όλα το έργο τους- οι στίχοι τους, οι μουσικές τους , τα ποίηματα τους… Είναι ο τρόπος που αντιλαμβάνονται οι ίδιοι τον κόσμο γύρω μας και που πάντα ελπίζουν σε ένα καλύτερο, είναι το εσωτερικό ταξίδι του δικού τους είναι, η ατέρμονη αναζήτηση του εαυτού τους και ο ΝΟΜΙΚ είναι ένας τέτοιος καλλιτέχνης.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε από μικρές σκηνές και μπαράκια της πόλης. Το 1994 με τους P.X Harris και C.J AOS δημιούργησαν τους Universal Trilogy, πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής , με έξι δίσκους στην ιστορία τους , συνεργασίες και αμέτρητα live σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το 2004 με τους Πάρη Βασιλειάδη και Θοδωρή Αραμπατζή, δημιουργεί τους Sleepin Pillow, οι οποίοι συγκαταλέγονται στις κορυφαίες μπάντες του είδους, υπηρετώντας πιστά από το 2008 με τέσσερις δίσκους, την ψυχεδελική ροκ και παίρνοντας μέρος στα μεγαλύτερα φεστιβάλ της χώρας. Το 2010 μελοποιεί 12 ποιήματά του και οργανώνει την παραγωγή του δίσκου με τίτλο “Απ’το φως της σκόνης”, δημιουργώντας την μπάντα “Το φως της σκόνης” με συμμετοχή των Κωνσταντίνου Σάος και Βασίλη Μιχαηλίδη. Κυκλοφορούν ψηφιακά το 2018. Παράλληλα, το 2016 συμπράττει με τους Ασκληπιό Ζαμπέτα (Τρύπες, Mushrooms) και Αλέξη Αποστολάκη (Blues Wire, Θανάση Παπακωνσταντίνου) συντάσσοντας τους “Seahorse” με δύο δίσκους ήδη στο ενεργητικό τους.

Το 2017 κυκλοφόρησε τον πρώτο σόλο αγγλόφωνο δίσκο του, αφιερωμένο στη γυναίκα, ως αρχέτυπο σύμβολο με τίτλο “I ain’t gonna be a king”, καθώς και την πρώτη του ποιητική συλλογή σε δίγλωσση έκδοση, με τίτλο “Της επιστροφής της διαδοχής”- ένα κολάζ στίχων από τραγούδια ξεχασμένα και μελωδίες που πότε δε γράφτηκαν, ένα ψηφιδωτό από επτασφραγιστες αλήθειες και μυστικά φανερωμένα, ένα μωσαϊκό από τόπους, φόβους, ανθρώπους και ανεκπλήρωτα όνειρα, ένα εσωτερικό ταξίδι αναζήτησης του ίδιου μας του εαυτού στις λεωφόρους και στα στενά των λέξεων και των εννοιών τους. Ο Nomik έχει συμμετοχές σε αρκετά άλμπουμς τα τελευταία 20 χρόνια, είτε ως ερμηνευτής (G.A.D. , Tasman, Ground Zero, Dreamachinery) είτε ως συνθέτης – στιχουργός ( Κατερίνα Μακαβού, Γιάννης Μήτσης, Osmosis, Kai Reznik ) είτε ως παραγωγός (Cane Potenas). Ενώ έχει συνεργαστεί επί σκηνής με πλειάδα καλλιτεχνών.

Δημιουργώντας ασταμάτητα , χωρίς να μπορεί να ηρεμήσει το «μέσα του», τον Οκτώβριο του 2020, μας παρουσιάζει τη δεύτερη ποιητική του συλλογή με τίτλο «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ».

Τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του debut solo album του “I Ain’ t Gonna Be A King” , κυκλοφορεί τον δεύτερο προσωπικό του δίσκο και πρώτο ελληνόφωνο, «Χαρούμενες Φάτσες» και αφορά ένα μουσικό ταξίδι που ξεκινά απ’ την καρδιά της Ελληνικής ροκ των 80’s με στάσεις σε λιμάνια όλης της έντεχνης εναλλακτικής σκηνής των τελευταίων χρόνων για να καταλήξει τελικά στην παράδοση και το γνήσιο ελληνικό λαϊκό τραγούδι.

Και όπως είπα τα πολλά λόγια είναι περιττά για αυτού τους είδους τους καλλιτέχνες, ας καλωσορίσω αυτό το βράδυ Δευτέρας με ιδιαίτερη χαρά τον ΝΟΜΙΚ ΜΟΝΚ.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.