Με νομικά μέτρα προχωρούν γονείς για το Coronopass-Ακροάση και για τα rapid test

Γονείς και άλλα άτομα δίνουν οδηγίες σε δικηγόρους για να προχωρήσουν με νομικά μέτρα σε σχέση με το coronapass και τα τελευταία μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 10 Μαΐου, γνωστοποίησε στον ΑΣΤΡΑ ο νομικός των οργανωμένων γονιών Γιάννος Γεωργιάδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ανακοίνωσε ακόμα ότι στις 17 Μαΐου η ώρα 8:30 το πρωί θα γίνει η ακρόαση της υπόθεσης που καταχώρισαν δεκάδες γονείς εναντίον του κράτους σχετικά με τα διατάγματα για υποχρεωτική εβδομαδιαία εξέταση με rapid test των μαθητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Όπως είπε μέχρι στιγμής αντιπροσωπεύουν 88 παιδιά, ενώ και άλλοι γονείς επιθυμούν να ενταχθούν στην αγωγή και πρόκειται για περίπου 7.000 γονείς που αντιδρούν.

Ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε ότι πρόκειται για λεπτό θέμα το οποίο πρέπει να το δει και ο Γενικός Εισαγγελέας. Ανέφερε ότι είχαν επιχειρήσει μέσω επιστολών να επικοινωνήσουν με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και να στείλουν το μήνυμα ότι τα rapid test παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών, αλλά όπως είπε δεν υπήρξε διαβούλευση επί του θέματος.

Ο νομικός των οργανωμένων γονιών τόνισε δε ότι το κόστος δεν θα είναι μόνο για τον πολίτη αλλά και για το κράτος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.