Νομική Υπηρεσία για καταγγελίες Γκιώνη: «Γενικότητες, δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία»

Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί αδίκημα ή έστω να δικαιολογεί περαιτέρω διερεύνηση από την Αστυνομία, σε σχέση με τους ισχυρισμούς του ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη που εμπλέκουν την Κύπρο σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται νεαρές γυναίκες, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Νομική Υπηρεσία.

Σε ανακοίνωση, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι σε σχέση με το αρχείο του Ηλία Γκιώνη, που απεστάλη τον Ιανουάριο 2022 στην Αστυνομία Κύπρου και που σύμφωνα με τον ίδιο αφορά σε πληροφορίες που εμπλέκουν την Κύπρο ή/και Κύπριους σε κυκλώματα που εκμεταλλεύονται νεαρές γυναίκες και τις παρασύρουν σε πορνεία, «διαπιστώθηκε ότι αυτό χαρακτηρίζεται από γενικότητες, χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ή πρόσωπα».

Συγκεκριμένα, η Νομική Υπηρεσία ενημερώνει ότι το αρχείο του κ. Γκιώνη και όλες οι πληροφορίες/καταγγελίες/ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται σε αυτό, μελετήθηκαν ενδελεχώς από την Αστυνομία. «Από τη μελέτη του υλικού διαπιστώθηκε ότι αυτό χαρακτηρίζεται από γενικότητες, χωρίς να δίδονται συγκεκριμένες πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές ή πρόσωπα», σημειώνεται.

Προστίθεται ότι ο φάκελος διερεύνησης της υπόθεσης απεστάλη ακολούθως στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο οποίος, αφού μελέτησε και αξιολόγησε το υλικό, έδωσε οδηγίες προς τους ανακριτές για συνέχιση του ανακριτικού έργου επί συγκεκριμένων θεμάτων.

«Μετά από τις περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας, ο φάκελος διαβιβάστηκε εκ νέου στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, όπου κατόπιν μελέτης και αξιολόγησης του πρόσθετου μαρτυρικού υλικού, διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε μαρτυρία που να στοιχειοθετεί αδίκημα ή έστω να δικαιολογεί περαιτέρω διερεύνηση από την Αστυνομία», αναφέρεται.

Κατά συνέπεια, καταλήγει η ανακοίνωση, με βάση πάντοτε τα υφιστάμενα δεδομένα, ο φάκελος επιστράφηκε στην Αστυνομία.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.