Την άμεση ετοιμασία νέου νομοσχεδίου για την προστασία και τη φροντίδα σκύλων ζητά από την Κυβέρνηση και τα αρμόδια τμήματα η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής.

Σε συνεδρία της σήμερα, η επιτροπή εξέτασε το θέμα και ο εκπρόσωπος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών ανέφερε ότι η καθυστέρηση στην ετοιμασία του νομοσχεδίου, οφείλεται στο γεγονός ότι αναμένεται το τελικό πράσινο φως από την τοπική αυτοδιοίκηση η οποία θα έχει αρμοδιότητες σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, αρμόδιος για τον συντονισμό των εμπλεκομένων για την ετοιμασία του νομοσχεδίου είναι ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.

Πάντως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Αδάμος Αδάμου, υπέδειξε ότι η Βουλή αναμένει εδώ και χρόνια την υλοποίηση της συγκεκριμένης εξαγγελίας, προσθέτοντας ότι πολλοί πολίτες παραπονιούνται καθημερινά για τις ελλείψεις που σχετίζονται με την ανάγκη για αλλαγή του πλαισίου προστασίας των σκύλων.

Η Επιτροπή προειδοποίησε ότι εάν δεν έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο εντός ενός μηνός, τότε η Επιτροπή θα προχωρήσει με δική της νομοθετική ρύθμιση που θα οδηγήσει στην Ολομέλεια για ψήφιση.

Σύμφωνα με τον Αδάμο Αδάμου η Επιτροπή θα αποστείλει σχετική επιστολή στον Επίτροπο Εθελοντισμού με την οποία θα τον ενημερώνει για τις προθέσεις της