Νομοθεσία για αντιμετώπιση μπούλινγκ: Σφυρίζει αδιάφορα το Υπουργείο Παιδείας

Ακόμα δεν διορίστηκε η αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή που ασχολείται με θέματα ενδοσχολικής βίας ένα χρόνο μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας

Την εφαρμογή της νομοθεσίας που ψήφισε πέρσι η Βουλή των Αντιπροσώπων για αντιμετώπιση του μπουλινγκ ζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης από το Υπουργείο τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης των εργαλείων αντιμετώπισης του φαινομένου.

Την ίδια ώρα ο ΔΗΣΥ ετοιμάζει προτάσεις βελτίωσης της νομοθεσίας. Ο Βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Νίκος Κάρουλλας ανέφερε συγκεκριμένα ότι ετοιμάζεται εισήγηση με μέτρα πρόληψης και σοφρωνιστικά μέτρα  που θα αφορούν τόσο το θύμα όσο και το θύτη εμπλουτίζοντας την υφιστάμενη νομοθεσία.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης υπέδειξε ότι παρά τις εκατοντάδες των παιδιών που δεινοπαθούν διότι έρχονται σε επαφή με τέτοια φαινόμενα,  το Υπουργείο Παιδείας σφυρίζει αδιάφορα. Επεσήμανε ότι κατά τη σημερινή συζήτηση που αυτεπάγγελτα ζήτησε, η Επιτροπή Παιδείας ενημερώθηκε ότι ακόμα δεν διορίστηκε η αρμόδια Συμβουλευτική Επιτροπή που ασχολείται με θέματα ενδοσχολικής βίας ένα χρόνο μετά τη ψήφιση της νομοθεσίας. Τόνισε παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης του θεσμού των εκπαιδευτικών ψυχολόγων καθώς όπως είπε σήμερα, αντιστοιχεί ένας ανά 2000 μαθητές.

Ο κ Χριστοφίδης τόνισε παράλληλα την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης από την προσχολική ηλικία, της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών και την ανάγκη διαμόρφωσης  ειδικών δομών στις σχολικές μονάδες.

Αύξηση των εκπαιδευτικών ψυχολόγων ζήτησε και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να εφαρμόσει άμεσα τους νόμους που ψηφίστηκαν για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου ζήτησε όπως διοριστεί άμεσα η Συμβουλευτική Επιτροπή για αντιμετώπιση της βίας  στα σχολεία και τόνισε παράλληλα ότι το Υπουργείο οφείλει να καθορίσει δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτησης με σύγχρονο εκπαιδευτικό υλικό σε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Κατά τη συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ δια του προέδρου της διερωτήθηκε πότε θα εφαρμοστεί η νομοθεσία σημειώνοντας ότι θα πρέπει να καθοριστεί σύστημα έγκαιρης επισήμανσης κρίσιμων περιπτώσεων παιδιών από τα πρώτα στάδια ένταξης τους στην εκπαίδευση και καθορισμού εξατομικευμένου σχεδίου δράσης.

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΟΕΔ Απόστολος Σκουρουπάτης επεσήμανε ότι έχει καλυφθεί το νομοθετικό πλαίσιο ωστόσο αυτό που υστερούμε, όπως είπε, είναι στα εργαλεία που χρειάζεται ο εκπαιδευτικός για να δράσει άμεσα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.