Νομοθεσία υπάρχει, πολιτική βούληση δεν υπάρχει

Αποφασιστικότητα και βούληση εξέφρασε ο Γενικός Ελεγκτής «να τηρήσει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου και οποιαδήποτε σκάνδαλα ή ατασθαλίες να αποκαλύπτονται και οποιοιδήποτε ενέχονται, άσημοι ή διάσημοι, να καλούνται να λογοδοτήσουν».

Το μόνο που μπορούμε να του ευχηθούμε είναι καλή επιτυχία και μια εισήγηση είναι να ξεκινήσει από τα «κεφάλια», αφού όπως λέει η λαϊκή ρήση το ψάρι βρομάει από το κεφάλι. Υπάρχει μεγάλο πεδίο δράσης για την Ελεγκτική Υπηρεσία σε όλα τα υπουργεία.

Ερωτηθείς, επίσης, κατά πόσον χρειάζεται περισσότερα νομοθετικά εργαλεία, για να φέρει εις πέρας το έργο της η Ελεγκτική Υπηρεσία, ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι «ενδεχομένως να υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης της νομοθεσίας, αλλά θα ήταν λάθος σήμερα να δώσουμε την εντύπωση ότι αδυνατούμε να χειριστούμε θέματα διαφθοράς και ότι το βασικό μας εμπόδιο είναι η νομοθεσία».

Δεν είναι, όμως, η πρώτη φορά που οι διωκτικές αρχές επικαλούνται νομικά κενά και αδυναμίες, για να καλύψουν ημετέρους. Υπάρχει, λοιπόν, ικανοποιητική νομοθεσία, αλλά φαίνεται να απουσιάζει η πολιτική βούληση για να οδηγηθούν όλοι, όσοι ευθύνονται ή εμπλέκονται σε απατεωνιές και σε σκάνδαλα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ν.Ν.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.