Νομοθετική πρόταση ΑΚΕΛ για κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη

Το ΑΚΕΛ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Πρόταση Νόμου για την κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη, το οποίο αφορά σε πρόσωπα με εμπειρία καρκίνου.

Σε δελτίο Τύπου το ΑΚΕΛ τονίζει πως με αυτή την ρύθμιση, κατοχυρώνεται το Δικαίωμα στη Λήθη για πρόσωπα με εμπειρία καρκίνου, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν τη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις και έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις.

«Πρόθεση είναι να ρυθμίσουμε νομοθετικά και την κατοχύρωση του δικαιώματος και έναντι του τραπεζικού τομέα» προστίθεται στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Ανταποκρινόμενο σε ένα απόλυτα δίκαιο αίτημα της κοινωνίας και αξιοποιώντας τη διεθνή και ευρωπαϊκή εμπειρία, το ΑΚΕΛ κατέθεσε σήμερα στη Βουλή Πρόταση Νόμου για την κατοχύρωση του Δικαιώματος στη Λήθη, το οποίο αφορά σε πρόσωπα με εμπειρία καρκίνου.

Με αυτή την ρύθμιση, κατοχυρώνεται το Δικαίωμα στη Λήθη για πρόσωπα με εμπειρία καρκίνου, ώστε να μπορούν να συνεχίζουν τη ζωή τους, χωρίς διακρίσεις και έχοντας πρόσβαση σε ασφαλιστικές καλύψεις. Πρόθεση είναι να ρυθμίσουμε νομοθετικά και την κατοχύρωση του δικαιώματος και έναντι του τραπεζικού τομέα.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΑΚΕΛ θα ζητήσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, να αρχίσει η συζήτηση της πρότασης νόμου στην Επιτροπή Οικονομικών. Δηλώνει, ταυτόχρονα, την ετοιμότητά της για εμπλουτισμό της πρότασης μέσα από τη συζήτηση

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy