Νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα των πολλαπλών συντάξεων ζητά από την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με τη θέση της Κυβέρνησης για την παροχή πολλαπλών συντάξεων σε πρώην και νυν αξιωματούχους της Δημοκρατίας, απέστειλε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Μέσω της εν λόγω επιστολής, το ΑΚΕΛ ζητά ενημέρωση για την πρόθεση της Κυβέρνησης ως προς την ετοιμασία και κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.

Τονίζεται επίσης ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα και οριστικά, με τρόπο που να καταργεί το υφιστάμενο σύστημα παροχής πολλαπλών συντάξεων, διατηρώντας την ίδια ώρα ακέραιο το δικαίωμα συνταξιοδότησης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Αυτούσια η επιστολή:

«Επανερχόμαστε στο ιδιαίτερα σημαντικό θέμα των πολλαπλών συντάξεων πρώην και νυν αξιωματούχων της Δημοκρατίας, η ρύθμιση του οποίου εκκρεμεί και παρακαλούμε όπως ενημερωθούμε για τη θέση της Κυβέρνησης επί του ζητήματος.

Δεδομένης της απόφασης του Ανωτάτου Δικαστηρίου το 2014 να κρίνει την τότε ψηφισθείσα νομοθεσία ως αντισυνταγματική και έχοντας υπόψη ότι ενδεχόμενη ρύθμιση του θέματος με νομοθετική πρωτοβουλία της Βουλής ή των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενέχει αυξημένους κινδύνους ως προς την συνταγματικότητά της, θεωρούμε ότι η πιο ασφαλής οδός για την οριστική επίλυση του ζητήματος μπορεί να προέλθει μόνο μέσα από την ετοιμασία κυβερνητικού νομοσχεδίου, αφού προηγηθεί ενδελεχής νομοτεχνική επεξεργασία από τη Νομική Υπηρεσία, για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα αντισυνταγματικά σημεία που επισημαίνει στη σχετική απόφασή του το Ανώτατο Δικαστήριο.

Με αυτή την ευκαιρία, σας μεταφέρω εκ νέου τη θέση του ΑΚΕΛ ότι το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί άμεσα και οριστικά, με τρόπο που να καταργεί το υφιστάμενο σύστημα παροχής πολλαπλών συντάξεων, διατηρώντας την ίδια ώρα ακέραιο το δικαίωμα συνταξιοδότησης από το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως άμεσα και συγκεκριμένα μας ενημερώσετε για την πρόθεση της Κυβέρνησης ως προς την ετοιμασία και κατάθεση σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή των Αντιπροσώπων».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.