Νορβηγία: Απεργία εργαζομένων σε πλατφόρμες εξόρυξης μπορεί να μειώσει την παραγωγή, λένε οι εργοδότες

Η παραγωγή πετρελαίου της Νορβηγίας θα μπορούσε να μειωθεί εάν οι εργαζόμενοι προχωρήσουν σε απεργία την Κυριακή, δήλωσε την Παρασκευή η Νορβηγική Ένωση Πετρελαίου και Αερίου (NOG).

Όπως μεταδίδει το Reuters, περίπου 845 εργαζόμενοι από τους περίπου 7.500 εργαζόμενους σε υπεράκτιες πλατφόρμες σχεδιάζουν να απεργήσουν από τις 12 Ιουνίου, εάν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις για τις ετήσιες αμοιβές με τους εργοδότες, δήλωσαν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις Safe, Industri Energi και Lederne.

Εάν ο διορισμένος από το κράτος διαμεσολαβητής της Νορβηγίας δεν είναι σε θέση να μεσολαβήσει για μια συμφωνία, τα μέλη του συνδικάτου θα μπορούν να απεργήσουν και η διαμάχη μπορεί να κλιμακωθεί την επόμενη εβδομάδα, καθώς περισσότεροι εργαζόμενοι ενδέχεται να συμμετάσχουν στην απεργία.

Οι ηγέτες των συνδικάτων είπαν ότι, ενώ η παραγωγή πετρελαίου πιθανότατα θα πληγεί από οποιαδήποτε απεργία, οι εργαζόμενοι θα επιδιώξουν αρχικά να προστατεύσουν την παραγωγή φυσικού αερίου, λόγω της στενής προσφοράς και των υψηλών τιμών στην Ευρώπη.

Ωστόσο, οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας εξαρτάται τελικά από τις εταιρείες.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.