Νοσηλεία 11χρονου: Πώς απαντούν ΟΚΥπΥ και Χατζηπαντέλα στις καταγγελίες του πατέρα

Ο ΟΚΥπΥ ξεκίνησε ήδη την καταγραφή των γεγονότων σχετικά με τη νοσηλεία του 11χρονου Μαρίνου, ο οποίος χειρουργήθηκε μετά από τροχαίο και νοσηλεύτηκε στο Μακάριο, αν και δεν υπάρχει ως τώρα οποιαδήποτε καταγγελία ως προς τις συνθήκες νοσηλείας του, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Εκπρόσωπος του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες του πατέρα του παιδιού, ότι ο γιος του δεν έτυχε ορθής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης ανέφερε ότι το παιδί εξήλθε του νοσοκομείου με τη θέληση των ιδίων των γονέων του.

Ανέφερε ότι το παιδι μεταφέρθηκε στις 5 Οκτωβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, χειρουργήθηκε από τους γιατρούς, που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν τη ζωή του και ακολούθως όταν σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Παίδων του Μακάρειου Νοσοκομείου για μετεγχειρητική θεραπεία και παρακολούθηση.

Ο ΟΚΥπΥ, ανέφερε ως οργανισμός δεν επιθυμεί και δεν έχει οποιαδήποτε νομική δυνατότητα να κρατάει τον οποιονδήποτε ασθενή στα νοσοκομεία χωρίς τη θέληση του ιδίου ή των νομίμων κηδεμόνων του, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Εξάλλου, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χαζτηπαντέλα, ανέφερε σε δηλώσεις του ότι «οι συγκεκριμένοι γιατροί που περιέθαλψαν το συγκεκριμένο παιδί, είναι γιατροί που έχουν σώσει αρκετές ζωές, αρκετά χρόνια και είναι εκεί αποδεδειγμένα». «Ας μην τους πυροβολούμε άδικα», δήλωσε, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για ένα πολύ δύσκολο περιστατικό και υπέδειξε πως «αν υπάρξει καταγγελία θα τη δω και θα τη μελετήσω».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy