Νοσηλευτές: Ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος στη συνάντηση με τον ΟΚΥπΥΝέα συνάντηση θα πραγματοποιήσουν στις 9 το πρωί ο ΟΚΥπΥ με τις συντεχνίες των νοσηλευτών ώστε να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν και να συζητηθούν οι τρόποι κάλυψής τους.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ, ο εκπρόσωπος τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος. Όπως είπε, σήμερα θα γίνει καταγραφή των άμεσων αναγκών που υπάρχουν στα δημόσια νοσηλευτήρια και πόσοι νοσηλευτές υπολείπονται από τους θαλάμους. Ο κ. Πετέλης ανέφερε ότι ο ΟΚΥΠΥ δεσμεύτηκε να τους πει με ποιο τρόπο θα καλύψει αυτές τις ανάγκες και πως θα δοθούν οι καλοκαιρινές άδειες.

Πρόσθεσε ότι θα αναμένουν την σημερινή συνάντηση για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι εφόσον δεν έρθει ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός και δεν καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες, τότε δεν θα ανοίξει οποιαδήποτε κλίνη ή τμήμα. Σημείωσε επίσης ότι οι νοσηλευτές θα προβούν σε δραστικά μέτρα αν ο ΟΚΥπΥ δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Επίσης, ο κ. Πετέλης σημείωσε ότι της χθεσινής συνάντησης προήδρευσε ο Υπουργός Υγείας ο οποίος έθεσε επί τάπητος προτάσεις προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή.

Διαβάστε επίσης: Αισιόδοξοι στον ΟΚΥπΥ για λύση στο θέμα των νοσηλευτών

Η αγορά υπηρεσιών είναι η μόνη άμεση ενίσχυση και ενδεδειγμένη λύση που μπορεί να γίνει τη δεδομένη στιγμή ανέφερε ο πρόεδρος του κλάδου νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ. Ο  Πρόδρομος Αργυρίδης είπε ότι αυτή η πρόταση τέθηκε στο τραπέζι του διαλόγου από τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ είπε ότι σήμερα θα κωδικοποιηθούν οι άμεσες ανάγκες στα τμήματα. Πρόσθεσε ότι δεν αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί σήμερα ο διάλογος και ενδεχομένως να υπάρξει νέα συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη.

Όπως είπε, η σημερινή συζήτηση θα είναι τεχνοκρατικής φύσεως. Ο Πρόδρομος Αργυρίδης σημείωσε ότι δε μπορούν να λειτουργήσουν νέα τμήματα αν δεν έρθει νέο νοσηλευτικό προσωπικό.