Νοσηλευτές και άλλο προσωπικό καταδικάζουν πρακτικές που ακολουθούνται στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Το Κλαδικό Συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού θεωρεί ότι η έλλειψη σωστών κτηριακών υποδομών για υποδοχή και στέγαση ασθενών στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας δημιουργεί προβλήματα πληρότητας στους θαλάμους, με αποτέλεσμα κάποιοι ασθενείς να καταλήγουν να κοιμούνται στους καναπέδες ή ακόμα και στο πάτωμα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Κλαδικό Συμβούλιο Νοσηλευτών και άλλου Νοσοκομειακού Προσωπικού καταδικάζει αυτές τις πρακτικές, οι οποίες «δείχνουν για ακόμα μια φορά την αδιαφορία της πολιτείας, για άμεση επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, το οποίο είναι διαχρονικό».

Όπως προσθέτει «είναι αδήριτη ανάγκη να προστατευτούν τόσο οι ασθενείς, όσο και το προσωπικό, που καταβάλλει τις μέγιστες δυνατές προσπάθειες να φέρει εις πέρας τα καθήκοντα του και να προσφέρει ποιοτική φροντίδα στους ασθενείς».


Εκφράζει την ελπίδα πως οι αρμόδιοι φορείς θα εγκύψουν στο πρόβλημα αυτό και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για επίλυσή του.

«Είναι τραγικό, εν έτη 2022, σε μία ευρωπαϊκή χώρα σε ένα ευρωπαϊκό νοσοκομείο να επικρατούν αυτές οι συνθήκες», καταλήγει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.