Νοσηλευτές ΠΑΣΥΔΥ: Δεν επήλθαν οι απαιτούμενες αλλαγές και ρυθμίσεις μεταξύ πρώτου και δεύτερου κύματος

Οι Κλάδοι Νοσηλευτών ΠΑΣΥΔΥ με την ευκαιρία των εορτών απευθύνουν εγκάρδιο χαιρετισμό και μήνυμα συμπαράστασης προς όλους τους Νοσηλευτές, Νοσηλεύτριες και Μαίες.

Διαβάστε επίσης:

Δρ. Τσιούτης: «Πρέπει να αποφευχθεί πάση θυσία το lockdown – Θα χειροτερεύσει η κατάσταση τον Ιανουάριο»

Γιατροί-νοσηλευτές: Σηκώνουν μανίκια και περιμένουν τα χειρότερα την επόμενη εβδομάδα

Σε μήνυμα τους αναφέρουν ότι η Πρωτοχρονιά μας βρίσκει όλους να βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση – εδώ και 10 μήνες το σύστημα υγείας της πατρίδας μας δέχεται μια υπέρμετρη πίεση με αποτέλεσμα την πρόκληση πολλαπλών προβλημάτων και δυσκολιών.

Το Νοσηλευτικό Προσωπικό, αναφέρεται, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, αρχικά χωρίς επαρκή προστατευτικό εξοπλισμό, χωρίς επαρκή στελέχωση και με ελλιπή οργάνωση.  «Παρ’ όλα ταύτα καταφέραμε να υπερπηδήσουμε τα πιο πάνω εμπόδια, και πιστοί στο καθήκον μας καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά το πρώτο κύμα της πανδημίας», σημειώνεται.

Δυστυχώς, προστίθεται, στο χρόνο που μεσολάβησε μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κύματος, το οποίο αποδεικνύεται ακόμη δυσχερέστερο, δεν επήλθαν οι απαιτούμενες αλλαγές και ρυθμίσεις, για ενίσχυση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων.

«Διαπίστωσή μας αποτελεί ότι παρ’ όλες τις προσπάθειες και πιέσεις μας προς τη Διοίκηση των Νοσοκομείων για έγκαιρη και επαρκή στελέχωση, για προληπτική δράση και έγκαιρο προγραμματισμό, εντούτοις δεν υπήρξε η αναμενόμενη ανταπόκριση.  Ως αποτέλεσμα, συχνά αντιμετωπίζουμε τα καθημερινά προβλήματα που αναφύονται δίχως πολλές φορές την απαιτούμενη υποστήριξη», σημειώνεται.

Αναφέρεται τέλος, ότι η νέα ηγεσία της Οργάνωσής έχει αναλάβει δράση για επίλυση των διαφόρων οριζόντιων προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των συναδέλφων του Δημόσιου και Ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως το συνταξιοδοτικό για τους νεοεισερχόμενους υπαλλήλους, τη μονιμοποίηση των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου και τη συνομολόγηση συλλογικών συμβάσεων για τους υπαλλήλους τους ΟΚΥπΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.