Νοσηλευτήρια: Ασφυκτική πίεση λόγω της αύξησης των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ασφυκτική πίεση στα δημόσια νοσηλευτήρια, λόγω της αύξησης των νοσηλειών ασθενών με κορωνοϊό. Ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι χθες νοσηλεύτηκαν 30 ασθενείς περισσότεροι, λέγοντας ότι στον Οργανισμό άρχισαν ήδη να βλέπουν τα κρούσματα των 5.000.

Ο κ. Χαριλάου είπε ότι το επιχειρησιακό σχέδιο του ΟΚΥΠΥ είναι σε πλήρη εξέλιξη, λέγοντας ότι αν χρειαστεί να υπάρξουν περισσότερες από 300 κλίνες, τότε θα το πράξουν. Σημείωσε ότι δε θα μείνει ασθενής χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Παράλληλα, ανέφερε ότι η νόσηση του υγειονομικού προσωπικού είναι ένα θέμα που θα τους απασχολήσει τις επόμενες μέρες, λέγοντας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία απουσιάζουν λόγω κορωνοϊού περίπου 90 νοσηλευτές από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, περίπου 15 στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου και γύρω στους 30 νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Λεμεσού.

Σημείωσε δε ότι είναι μικρότερος ο αριθμός των γιατρών που είναι είτε κρούσματα είτε επαφές. Όπως είπε, είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα σε όλα τα άλλα που υπάρχουν. Ανέφερε ακόμα ότι από Δευτέρας θα πιάσουν δουλειά και άλλοι νοσηλευτές ενώ ήδη προσλήφθηκαν 62 νοσηλευτές. Την ίδια ώρα, είπε ότι υπάρχουν αναπνευστήρες και δεν αναμένουν αυτούς που προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.