Νοσοκομείο Αναφοράς: Στο 41% το ποσοστό πληρότητας-58 έτη ο μέσος όρος ηλικίας

Στο 41% μειώθηκε το ποσοστό πληρότητας του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς 31 ασθενείς εκ των οποίων οι πέντε βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Εχουμε να δούμε τέτοιους αριθμούς από τον περασμένο Ιούνιο», είπε.

Υπάρχει συνέχισε «πτωτική τάση και στις εισαγωγές στο Νοσοκομείο αλλά και στα κρούσματα, κάτι που είναι ευχάριστο για όλους, τόσο για τους λειτουργούς και το προσωπικό του Νοσηλευτηρίου όσο και για το κοινό, γιατί έτσι θα μπορούμε να προχωρήσουμε σε μεγαλύτερες χαλαρώσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κα. Χατζηγιάννη είπε πως ο μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 58 έτη, με τον μεγαλύτερο σε ηλικία να είναι 91 ετών και η νεαρότερη 28. Ο 91χρονος ασθενής που δεν είχε προλάβει να εμβολιαστεί, αναμένεται να λάβει πολύ σύντομα εξιτήριο και θα επιστρέψει στο σπίτι του».

Σε άλλη ερώτηση απάντησε πως «οι υπόλοιποι ασθενείς που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έχουν πιο ήπια κλινική εικόνα, ωστόσο δεν παύει να χρήζουν τόσο θεραπευτικής αγωγής όσο και οξυγονοθεραπείας. Σήμερα αναμένεται να δοθούν τρία εξιτήρια και θα γίνει μία εισαγωγή, με αποτέλεσμα οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο να ανέλθουν στα 29 άτομα».

Στις δηλώσεις της η κα. Χατζηγιάννη είπε πως «σίγουρα η μείωση των εισαγωγών ασθενών στα Νοσοκομεία μπορεί να αποδοθεί και στους εμβολιασμούς. Το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα νοσηλεύονται στα Νοσοκομεία άτομα που εμβολιάστηκαν, χωρίς όμως να προλάβουν να αποκτήσουν ανοσία στον κορωνοϊό, είναι ακόμα ένα σημάδι ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας, δηλαδή μάσκα στο πρόσωπο και κανόνες υγιεινής και απόστασης».

Ταυτόχρονα κάλεσε όλους «να εμβολιαστούν προκειμένου η Κύπρος να αποκτήσει την ανοσία της αγέλης που τόσο πολύ επιθυμούμε, ώστε όλος ο κόσμος να επιστρέψει στην καθημερινότητα του».

Σε ερώτηση κατά πόσον η αύξηση της θερμοκρασίας βοηθά στη μείωση των κρουσμάτων κορωνοϊού, η Αμαλία Χατζηγιάννη απάντησε θετικά και σημείωσε πως «το ίδιο παρατηρήθηκε και το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρξε μία ύφεση στα κρούσματα κορωνοϊού στην κοινότητα και αυτό βλέπουμε να γίνεται και τώρα».

Ανέφερε ακόμα ότι «ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει πως μετά την πάροδο οκτώ περίπου μηνών, τα αντισώματα που έχει ο άνθρωπος είτε από εμβολιασμό του είτε μετά που νόσησε από τον ιό, μειώνονται. Αυτός είναι ακόμα ένας λόγος ώστε το κοινό να τηρεί τα μέτρα ατομικής προστασίας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.