Νοσοκομείο Αναφοράς: Λειτουργεί και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας λόγω αυξημένων αναγκών

Από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) λόγω της ανάγκης για νοσηλεία ασθενών σε συνθήκες ΜΑΦ που νοσούν από τη μετάλλαξη Δέλτα του Covid-19, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «σήμερα στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται 56 ασθενείς με κορωνοϊό, εννέα εκ των οποίων βρίσκονται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο μικρότερος σε ηλικία ασθενής είναι 34 ετών και η γηραιότερη 92, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο είναι τα 62 έτη».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «από τους 56 ασθενείς μόνο οι 11 είναι εμβολιασμένοι κατά της Covid-19», προσθέτοντας ότι «το ποσοστό των νοσηλευόμενων που δεν έχουν εμβολιαστεί ανέρχεται γύρω στο 89%».

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου ανέφερε επίσης ότι «από την περασμένη εβδομάδα λειτουργεί και δεύτερη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας λόγω της ανάγκης που παρατηρήθηκε το τελευταίο διάστημα, για ύπαρξη περισσοτέρων κλινών για ασθενείς που χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση». Συγκεκριμένα, είπε, «τώρα στο Νοσοκομείο Αναφοράς υπάρχουν συνολικά 12 κλίνες στις δύο Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας».

Εξήγησε ακόμα πως «η μεγάλη εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα του κορωνοϊού, έχει ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται ραγδαία η κατάσταση της υγείας των ασθενών που νοσούν και να υπάρχει αυξημένη ανάγκη για στενή παρακολούθηση σε συνθήκες ΜΑΦ ή ακόμα και σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ)». «Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο κατέστη αναγκαία η αύξηση των κλινών στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Αναφοράς» είπε.

Σημειώνεται ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 20 ασθενείς με κορωνοϊό εκ των οποίων οι δύο σε Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 135 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy