Νοσοκομείο Αναφοράς: Μειώθηκε στο 36% η πληρότητα – 25 ετών ο νεαρότερος ασθενής

Μειώθηκε στο 36% η πληρότητα του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Όπως ανέφερε η κ. Χατζηγιάννη, «στο Νοσοκομείο Αναφοράς  νοσηλεύονται 27 ασθενείς με κορωνοϊό, τέσσερις εκ των οποίων στην ΜΑΦ, επειδή χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση, με την πληρότητα να έχει μειωθεί στο 36%».

«Ο νεαρότερος ασθενής είναι ηλικίας 25 ετών, ο γηραιότερος 85, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων είναι τα 63 έτη», είπε, προσθέτοντας ότι «από τους νοσηλευόμενους ασθενείς το 82% δεν είναι εμβολιασμένοι».

Σύμφωνα με την ίδια στο Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 9 ασθενείς με κορωνοϊό ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 112 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη είπε πως «το ευχάριστο που υπάρχει τις τελευταίες μέρες είναι ότι υπάρχει αραιή ροή εισαγωγών στα δημόσια Νοσηλευτήρια, έχουν μειωθεί τα περιστατικά που χρήζουν διασωλήνωσης, ενώ μικρή μείωση παρατηρείται και στη νοσηλεία ατόμων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Ωστόσο, διαβεβαίωσε, «το προσωπικό του Νοσοκομείου έχει επανέλθει από τις διακοπές του, είναι σε ετοιμότητα και είναι προετοιμασμένο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο και τυχόν νέα έξαρση της Covid-19».

Ανέφερε ακόμα ότι «οι εμβολιασμοί τόσο στα Κέντρα όσο και  στα walk-in συνεχίζονται κανονικά και φαίνεται πως η απώλεια το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, ατόμων νεαρής ηλικίας, έχει ευαισθητοποιήσει τον κόσμο που αντιλαμβάνεται ότι το μόνο όπλο ενάντια στον ιό είναι το εμβόλιο».

Η κ. Χατζηγιάννη σημείωσε παράλληλα ότι «όλοι, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, πρέπει να τηρούν τα μέτρα προστασίας και υγιεινής και να τηρούν τα Πρωτόκολλα που εκδίδονται από το Υπουργείο Υγείας τα οποία γίνονται στη βάση επιστημονικών δεδομένων και πρέπει να εισακούονται οι οδηγίες».

Σε άλλη ερώτηση και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η κ. Χατζηγιάννη απάντησε πως «τόσο οι μαθητές όσο και οι εκπαιδευτικοί, σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, θα πρέπει να εφαρμόζουν όλα τα Πρωτόκολλα τόσο του Υπουργείου Υγείας όσο και του Υπουργείου Παιδείας».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.