Νοσοκομείο Λάρνακας: Αναξιοποίητη η νέα πτέρυγα – Απαντήσεις ζητά το ΑΚΕΛ, αρχίζοντας κοινοβουλευτικό έλεγχο

Αδυναμία αξιοποίησης του νέου κτιρίου τρία χρόνια μετά την παράδοσή του – Προχωρά άμεσα με  σχετικές διαδικασίες  κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να υπάρξουν απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους.

 

Αρκετά προβλήματα έχουν συσσωρευθεί στα δημόσια νοσηλευτήρια, με αποτέλεσμα να είναι ακόμη πιο δύσκολη η επίλυσή τους. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ακόμη μια επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΑΚΕΛ σε δημόσιο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα, χθες αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, αποτελούμενη από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Γιώργο Λουκαΐδη, την επαρχιακή γραμματέα ΑΚΕΛ Λάρνακας Χρυστάλλα Αντωνίου και τον βουλευτή Νίκο Κέττηρο, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη διεύθυνση του Νοσοκομείου και να ανταλλάξει απόψεις με το ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όπως αναφέρθηκε σε σχετικό δελτίο Τύπου μετά την επίσκεψη, δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώθηκαν όλα όσα για τα οποία το ΑΚΕΛ ασκεί κριτική εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή, ελέω της χρόνιας απουσίας ολοκληρωμένου κυβερνητικού σχεδιασμού και των αναγκαίων δράσεων για στήριξη, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό τους, στα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν συσσωρευθεί μια σειρά από προβλήματα που αφορούν την υποστελέχωση, την υλικοτεχνική υποδομή και τον εξοπλισμό, καθώς επίσης και τη δυσκαμψία και την αναποτελεσματικότητα στην προώθηση των αναγκαίων λύσεων.

Παρά την υποβάθμισή τους, όπως τονίζει το ΑΚΕΛ, η οποία μεθοδικά επιβλήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση, αξίζει να σημειωθεί ότι οι προσπάθειες του προσωπικού των δημοσίων νοσηλευτηρίων, το οποίο κατά κανόνα υπερβάλλει εαυτόν παρά την επαγγελματική εξουθένωση, κρατούν το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ικανοποιητικό επίπεδο.

«Για τα όσα ανησυχητικά ενημερωθήκαμε από το προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου, με κυριότερο την αδυναμία αξιοποίησης του νέου κτιρίου τρία χρόνια μετά την παράδοσή του, θα προχωρήσουμε άμεσα με τις σχετικές διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους. Στη δική μας αντίληψη, δεν μπορεί να υπάρξει παροχή ποιοτικής υγείας για κανένα συμπολίτη μας, αν δεν εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου και ποιοτικού δημόσιου τομέα Υγείας».

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία Λεμεσού και Τροόδους, όπου διαπιστώθηκε ότι στα δύο νοσηλευτήρια υπάρχει υποστελέχωση προσωπικού, ελλείψεις εξοπλισμού και ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών τους.

 

Ποιοτικός δημόσιος τομέας της Υγείας
«Θα προχωρήσουμε άμεσα με τις σχετικές διαδικασίες του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να λάβουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους πολιτικούς προϊστάμενους. Στη δική μας αντίληψη, δεν μπορεί να υπάρξει παροχή ποιοτικής υγείας για κανένα συμπολίτη μας, αν δεν εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία ενός ισχυρού, σύγχρονου και ποιοτικού δημόσιου τομέα Υγείας», τονίζει το ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy