Νοσοκομείο Λάρνακας: Η διοίκηση του νοσοκομείου απειλεί και εκβιάζει

Την ανάγκη να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των εταίρων στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας υπογράμμισε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥΠΥ Χαράλαμπος Χαριλάου, με αφορμή καταγγελίες γιατρών εναντίον του γενικού διευθυντή του νοσοκομείο Γιώργου Καρροτσάκη.

Οι συγκρούσεις και οι συζητήσεις πρέπει να αποφεύγονται, τόνισε, για να διορθώνονται τα πράγματα.

Για το νοσοκομείο Αθαλάσσας ο κύριος Χαριλάου είπε ότι υπάρχουν προβλήματα ειδικά με τον covid-19 όπου παρουσιάστηκε υπερπληθυσμός. Το Νοέμβριο, είπε, προκηρύσσεται προσφορά για δυο νέες πτέρυγες που θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2023. Προς το παρόν έγιναν διευθετήσεις με τα νοσοκομεία για τη νοσηλεία περιστατικών.

 

Ο ΟΚΥΠΥ πρέπει να αποδείξει ότι θέλει και μπορεί να διοικήσει όπως πρέπει και θα πρέπει τάχιστα να διερευνήσει το θέμα και εκεί που υπάρχουν ευθύνες να τις αποδώσει, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας.

Τόνισε ότι από τον Φεβράρη του 2019 υπάρχει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης στο αναισθησιολογικό τμήμα.

Τα πράγματα, είπε, επιδεινώθηκαν από τις αρχές Ιούνη και αντί η διοίκηση υπό τον κύριο Καρροτσάκη να αναπτύξει κάποια επικοινωνία απειλεί τους ιατρούς οι οποίοι προσπαθούν να κάνουν το έργο τους και να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς.

Από την πλευρά του ο ταμίας του ΠΙΣ Μιχάλης Αναστασιάδης έκαμε λόγο για προσπάθεια εκφοβισμού των γιατρών επικρίνοντας τον κύριο Καροτσάκη ότι έστειλε επιστολή επικαλούμενος ψευδώς έρευνα της ελεγκτικής υπηρεσίας.

 

Προσπάθεια φίμωσης του γενικού της γραμματέα Παναγιώτη Γεωργίου, καταγγέλλει η ΠΑΣΥΝΟ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Θεόδωρος Πετέλης αναφέρθηκε στην επιστολή που δέχθηκε ο κύριος Γεωργίου από την προϊστάμενη της υπηρεσίας του, με την οποία τον κατηγορεί για μείωση της αξιολόγησης του.

Ο κύριος Πετέλης τόνισε ότι η συντεχνία δεν πρόκειται να δεκτεί φίμωση της και ζητά τη διεξαγωγή έρευνας εναντίον της συγκεκριμένης προϊσταμένης.

 

Επαρχιακές συμβολικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας προγραμματίζει τον ερχόμενο μήνα η ΕΚΥΣΥ ανέφερε στον ΑΣΤΡΑ ο γγ της οργάνωσης Κώστας Σκαρπάρης για μια σειρά από προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.

Ο κύριος Σκαρπάρης αναφέρθηκε στα φάρμακα που δεν είναι ενταγμένα στο ΓΕΣΥ και για το σκοπό αυτό έχουν ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό υγείας, στα θέματα των χαμηλοσυνταξιούχων, στις προκλητικές υπερχρεώσεις των τραπεζών και στα θέμα του πέναλτι του 12 % για τις πρόωρες συντάξεις.

Οι ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy. Ακολουθήστε μας και στο Google News