Νοσοκομείο Λάρνακας: Στον αέρα χειρουργεία και Εντατική – Υποστελέχωση από αναισθησιολόγους

Έλα στο Google News

Στον αέρα βρίσκονται χειρουργεία και η εντατική στο Νοσοκομείο Λάρνακας, λόγω υποστελέχωσης από αναισθησιολόγους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Χαραυγή», το πρόβλημα στελέχωσης του Αναισθησιολογικού Τμήματος υφίσταται εδώ και ενάμιση χρόνο, με το Τμήμα να υπολειτουργεί με τέσσερις αναισθησιολόγους αντί 6 που είναι ο απαιτούμενος αριθμός.

Χαρακτηριστικό είναι το περιστατικό του περασμένου Σαββάτου, όταν προέκυψε άμεση ανάγκη εισαγωγής 48χρονου σε χειρουργείο μετά από τροχαίο, αλλά το νοσοκομείο δεν ήταν σε θέση να ανταποκριθεί καθώς δεν υπήρχε δεύτερος αναισθησιολόγος επί καθήκοντι, με αποτέλεσμα ο 48χρονος να παραπεμφθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την «Χαραυγή», οι διευθυντές έξι κλινικών του νοσοκομείου αποτάθηκαν με επιστολή στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Νοσοκομείου εκφράζοντας ανησυχία και διαφωνία για τη μείωση των χειρουργικών αιθουσών συνεπεία του προβλήματος με τους αναισθησιολόγους.

Επίσης οι διευθυντές προειδοποιούν με στάση εργασίας αύριο Πέμπτη αν δεν λυθεί το πρόβλημα.

Από πλευράς ΟΚΥΠΥ, ο εκπρόσωπος τύπου Χαράλαμπος Χαριλάου παραδέχθηκε στη «Χαραυγή» ότι υπάρχει πρόβλημα και είπε ότι έχουν γίνει συνεντεύξεις και έχουν προσληφθεί δυο άτομα, τα οποία αναμένεται να αναλάβουν καθήκοντα τους επόμενους δυο μήνες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.