Νοσοκομείο Λάρνακας: Τετράωρη στάση εργασίας από τους αναισθησιολόγους – «Διαχρονικό το πρόβλημα…»

Έλα στο Google News

Τετράωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν σήμερα οι αναισθησιολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη υποστελέχωση του Τμήματος Αναισθησιολογίας.

Το Τμήμα υπολειτουργεί ένεκα ανεπαρκούς στελέχωσης με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου.

Ο Γιώργος Καροτσάκης Εκτελεστικός Διευθυντής ΟΚΥΠΥ Λάρνακας Αμμοχώστου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως η τετράωρη απεργία που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι αναισθησιολόγοι του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας αφορά την υποστελέχωση του Τμήματος Αναισθησιολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

Ο κ. Καροτσάκης ανέφερε πως το πρόβλημα δεν είναι  σημερινό αλλά διαχρονικό είπε και τόνισε πως προσλαμβάνουμε αναισθησιολόγους και για λόγους τους οποίους δεν επιθυμώ να δημοσιοποιήσω δυστυχώς αποχωρούν. Οι λόγοι, ανέφερε, έχουν γνωστοποιηθεί εκεί που πρέπει όμως δυστυχώς δεν τολμά να πάρει απόφαση κανένας και αφορά τον ΟΚΥΠΥ είπε.

Αυτή την στιγμή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας ανέφερε ο κ. Καροτσάκης υπάρχουν τέσσερις αναισθησιολόγοι και έχουμε προσλάβει είπε ακόμη τρεις. Ο ένας αρχίζει δουλειά στις 2 Αυγούστου και οι υπόλοιποι δυο εντός Αυγούστου και Σεπτεμβρίου. Συνεπώς ανέφερε πως η διεύθυνση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σωστής στελέχωσης και μάλιστα για πρώτη φορά είπε ο κ. Καροτσάκης θα έχει επτά αναισθησιολόγους το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας που ουδέποτε στο παρελθόν είχε.

Ευελπιστώ ανέφερε ο κ. Καροτσάκης ότι με τις νέες προσλήψεις θα επανέλθει η ηρεμία και η σωστή λειτουργικότητα στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και να εξευρεθούν εκείνες οι λύσεις που πρέπει ούτως ώστε να μην χρειαστεί να υποβάλει κάποιος παραίτηση και να αποχωρήσει από το εν λόγω τμήμα ανέφερε.

Σ.Κούμας: «Σπασμωδικές κινήσεις του ΟΚΥπΥ για το Νοσοκομείο Λάρνακας»

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κουμας τόνισε ότι η υποστελέχωση σε αναισθησιολόγους προκαλεί αλυσιδωτές επιπτώσεις.

Επεσήμανε ότι ο ΟΚΥπΥ πρέπει να προχωρήσει σε μια ανάλυση των γεγονότων και των αιτιών και να στοχεύσουν ώστε να παραμείνουν αυτοί οι γιατροί, προσθέτοντας ότι εδώ και δύο μήνες το Τμήμα λειτουργεί με 4 μόνο αναισθησιολόγους, ενώ εδώ και δύο χρόνια παρατηρείται αυτή η κατάσταση με τη φυγή γιατρών.

Έκανε λόγο για σπασμωδικές κινήσεις του ΟΚΥπΥ για το Νοσοκομείο Λάρνακας, εν μέσω 4ου κύματος της πανδημίας. Διερωτήθηκε που είναι ο εξαγγελμένος σχεδιασμός του ΟΚΥΠΥ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.