Νόστιμες Σπιτικές Πίτες απο την LIDL Fοοd Academy



Με απλές και γευστικές συνταγές για πίτες ξεκίνησε το πρώτο μάθημα της χρονιάς στη Lidl Food Academy. Ένα ξεχωριστό σεμινάριο για αυτούς που θέλουν να μάθουν να ανοίγουν ζύμες, να απλώνουν σφολιάτες και να δημιουργούν υπέροχες γλυκιές και αλμυρές πίτες.

Ο σεφ της Ακαδημίας Κωνσταντίνος Πετεβίνος παρουσίασε μια κλασική συνταγή τυρόπιτας με χωριάτικο χειροποίητο φύλλο. Βασικό υλικό για την παρασκευή της ζύμης είναι το αλεύρι και στη συγκεκριμένη συνταγή έγινε συνδυασμός δύο ειδών: Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Belbake και χωριάτικο αλεύρι κοσκινισμένο Χρυσός Μύλος. Το φύλλο στην πίτα για να είναι παραδοσιακό και νόστιμο ζυμώθηκε με ελαιόλαδο Αρχαϊκά, ώστε να αποκτήσει την υφή του σπιτικού φύλλου. Στη γέμιση, ο σεφ πρόσθεσε τρία τυριά για περισσότερη νοστιμιά: φέτα Γάλπο, κεφαλοτύρι Τρεις Βόσκοι και αιγοπρόβειο χαλούμι Γάλπο.

Στη συνέχεια, οι ομάδες μαγειρικής παρακολούθησαν μια ακόμη αλμυρή συνταγή, τα κιμαδοπιτάκια με μανιτάρι, χαλεπιανό και τυρί cheddar. Για την εκτέλεση της συνταγής και συγκεκριμένα για τη ζύμη, οι συμμετέχοντες χρειάστηκαν αλεύρι για όλες τις χρήσεις Beldbake, καστανή ζάχαρη Beldbake, βούτυρο λιωμένο Milbona, λίγη βότκα ή ζιβανία και αλάτι Κυπάρι. Στη γέμιση ανέμειξαν κιμά κοτόπουλο Του Χασάπη, πελτέ ντομάτας Nostia, μικρό αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένο Freshona και φυστίκι Αιγίνης Alesto. Η εύκολη και απλή εκτέλεση της συνταγής σε συνδυασμό με το νόστιμο αποτέλεσμα ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους.

Το πρώτο σεμινάριο για το 2020 ολοκληρώθηκε με μια γλυκιά πίτα. Ο σεφ και οι βοηθοί του παρασκεύασαν μια γαλατόπιτα που αποτελείτο από φύλλο μπακλαβά Kardis και διάφορους ξηρούς καρπούς. Ο κάθε παρευρισκόμενος με την ομάδα του ακολούθησε τα απλά βήματα και στη συνέχεια απόλαυσε το υπέροχο επιδόρπιο.