Κοντά στην επίλυση σειράς φόνων με την οποία απασχολήθηκαν περίπου 1,8 εκατομμύρια αστυνομικοί πιστεύει ότι βρίσκεται η αστυνομία της Νότιας Κορέας.

Η υπόθεση αφορά έναν κατά συρροή δολοφόνο ο οποίος πριν από περίπου 30 χρόνια βίασε και σκότωσε 10 γυναίκες.

Από το 1986 έως το 1991 οι 1,8 εκατομμύριο αστυνομικοί προσπάθησαν να ανακαλύψουν την ταυτότητα του serial killer που έδρασε στην περιοχή Χουασεόνγκ νότια της Σεούλ. Τότε είχαν ερευνήσει περίπου 21.000 άτομα συγκρίνοντας τα αποτυπώματα 20.000 ατόμων χωρίς επιτυχία.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι νέες εξετάσεις DNA συνδέουν με τουλάχιστον τρεις από τους φόνους τον 56χρονο Λι Τσουν Γι, ο οποίος ήδη υπηρετεί ποινή ισόβιας κάθειρξης για τον βιασμό και τη δολοφονία της νύφης του το 1994.

Ο 56χρονος σήμερα Τσουν Γι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ, όπως σημειώνει το BBC, δεν μπορούν να ασκηθούν διώξεις για την υπόθεση του serial killer γιατί οι υποθέσεις έχουν παραγραφεί.

Η υπόθεση του κατά συρροή δολοφόνου είχε αποτελέσει την αφορμή και για την ταινία Memories of Murder.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους καθώς και από τους Κορεάτες γιατί δεν καταφέραμε να επιλύσουμε την υπόθεση για μεγάλο χρονικό διάστημα» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα περισσότερα από τα θύματα είχαν στραγγαλιστεί από τον δολοφόνο που χρησιμοποίησε τα καλσόν ή τις κάλτσες τους.