Νουρής: 72 εκ. ευρώ από Κομισιόν για προαναχωρησιακό κέντρο και βελτίωση υποδομών φιλοξενίας

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Χρηματοδότηση ύψους 72 εκατομμυρίων ευρώ για την ανέγερση προαναχωρησιακού κέντρου αλλά και τη βελτίωση υφιστάμενων υποδομών φιλοξενίας, ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής.

Σύμφωνα με τον κ. Νουρή,  «πρόκειται για μια εξόχως σημαντική απόφαση η οποία θα συμβάλει στον υπέρτατο βαθμό στη διαχείριση του μεταναστευτικού και ιδιαίτερα στην εφαρμογή του, πολλά υποσχόμενου, προγράμματος επιστροφών της χώρας μας».

«Την ίδια ώρα βρίσκεται υπό εξέταση πρόσθετο αίτημα μας για τη χρηματοδότηση της Μονάδας Επιτήρησης της Πράσινης Γραμμής, με επίσης θετικές ενδείξεις», υποστηρίζει.

Προσθέτει πως «για αυτήν τη στήριξη είμαστε ιδιαίτερα ευγνώμονες! Θέλουμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους όσους συνέβαλαν στην παραχώρηση αυτής της χρηματοδότησης. Στον Αντιπρόεδρο της Ευρ. Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινα. Στην Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον. Στη γενική Διευθύντρια και την Αναπληρώτρια Γενική Διευθύντρια της Γενικής Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρ. Επιτροπής κυρίες Μονίκ Παριάτ και Μπεάτε Γκμίντερ και βεβαίως, στην εδώ αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η συμβολή της οποίας υπήρξε καταλυτική».

«Από σήμερα η Κύπρος προσθέτει ακόμη ένα εργαλείο στις προσπάθειες για εφαρμογή μιας ολιστικής και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής. Για να τερματίσουμε την κατάχρηση του συστήματος ασύλου της χώρας, προσφέροντας τη στήριξη και τη φροντίδα μας σε εκείνους που πραγματικά έχουν ανάγκη», υποστηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών.

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.