«Ντιγιαλόγκ»: Ντροπιαστική εικόνα στο κοιμητήριο στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας

Υπό τον τίτλο «Ντροπιαστικό», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Ντιγιαλόγκ» γράφει σε σημερινό της δημοσίευμα ότι «ισοπεδώθηκε» το κοιμητήριο στο κατεχόμενο Νέο Χωριό Κυθρέας, γκρεμίστηκαν οι τοίχοι, έσπασαν οι ταφόπετρες και ο χώρος μετατράπηκε σε ερείπιο.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι το κοιμητήριο ανήκει στη «δικαιοδοσία» του «δήμου» Κυθρέας, και γράφει ότι έγιναν παράπονα από Ελληνοκύπριους που είδαν καταστραμμένους τους τάφους των συγγενών τους και δήλωσαν έτοιμοι να βοηθήσουν και οι ίδιοι στην διόρθωση της κατάστασης.

Ο «δήμαρχος» του κατεχόμενου χωριού, Σιεφκέτ Φενταϊ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το κοιμητήριο είναι ερείπιο εδώ και πολύ καιρό, ότι διεξήγαγαν συναντήσεις με το «υπουργείο εξωτερικών» για διόρθωση του κοιμητηρίου και ότι αν τους δοθεί άδεια θα αναλάβουν πρωτοβουλία περίφραξης του χώρου.

Σημειώνοντας ότι βρίσκονται σε επαφή «με έναν κοινοτάρχη στον νότο», όπως χαρακτήρισε τις ελεύθερες περιοχές, ο κ. Φενταϊ είπε ότι «και εμείς και εκείνοι είμαστε έτοιμοι για την εργασία της περίφραξης» και ότι όσοι έχουν συγγενείς στο κοιμητήριο θα στηρίξουν τις εργασίες επιδιόρθωσης και συντήρησης.

*Φωτογραφία από την Ντιγιαλόγκ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.