Ντογούς Ντεριά: Είμαστε φιλοξενούμενοι στην ίδιά μας την πατρίδα

Δεν τους βολεύει η λύση του Κυπριακού γιατί θα δώσουν εξηγήσεις για τα λάφυρα, υποστηρίζει

 

Μας κρατούν εδώ ενέχυρο, όλοι όσοι ζούμε εδώ νιώθουμε ότι είμαστε φιλοξενούμενοι στην ίδιά μας την πατρίδα, δήλωσε η Ντογούς Ντεριά, «βουλευτής» του ΡΤΚμ στη Γενί Μπακίς.
Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η κ. Ντεριά, σημειώνοντας ότι το βόρειο μέρος της Κύπρου θεωρείται από την Τουρκία ως μια στρατηγική περιοχή, είπε ότι βρίσκονται στο τραπέζι ως ατού για την Τουρκία. «Όσοι το επικρίνουν αυτό, γίνονται προδότες. Γνωρίζετε ποιος λέγεται προδότης; Αυτός που αισχροκερδεί και σκέφτεται για το δικό του όφελος, ενώ το όριο της φτώχειας πλησιάζει τις πέντε χιλιάδες. Δεν γίνεται πατριώτης κάποιος που πετάει δυο τρεις προτάσεις πατριδοκαπηλίας. Ανέθεσαν στον Ερσίν Τατάρ αυτό το καθήκον για να διπλασιάσει το αδιέξοδο (στο Κυπριακό)».
Η Ντογούς Ντεριά είπε ότι εάν η Τουρκία επιθυμούσε την ευημερία αυτής της «χώρας» και εάν βοηθούσε στην εξεύρεση λύσης, δεν θα ήταν έτσι η κατάσταση σήμερα. Θα έπρεπε να υποχωρήσει από αυτούς τους ισχυρισμούς, επειδή δεν υπέγραψε ούτε συμφωνία για το Δίκαιο της Θαλάσσης ούτε για την «τδβκ».
«Γι’ αυτό το λόγο, η λύση δεν τη βολεύει. Η Τουρκία, που γίνεται σημείο αναφοράς για διχασμό στη δική της χώρα, πρέπει να διερωτηθεί εάν διασπά το βόρειο μέρος της Κύπρου. Παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι να ζεις σε ένα μέρος, όπου οι υποδομές δεν είναι αρκετές για έναν πολυμελή πληθυσμό, πολύ περισσότερο από τον δικό του τον πληθυσμό. Φτωχαίνουμε. Η τουρκική λίρα υποβαθμίζεται λόγω των καβγάδων της Τουρκίας με τον κόσμο. Υποτίθεται αποταμιεύουμε, ξυπνάμε κάθε μέρα φτωχότεροι». Η λύση του Κυπριακού, σημείωσε, σημαίνει ότι θα δώσουν εξηγήσεις για τα λάφυρα. Για το Βαρώσι είπε ότι υπάρχει υπόσχεση ότι θα επιστραφεί στους ιδιοκτήτες του και τώρα μπήκαν σε αυτό.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.