Ντοκιμαντέρ Εκστρατείας «Aware» – Πρόσφυγες και Μετανάστες – Οι άνθρωποι δίπλα μας

 

Με την ανθρώπινη κινητικότητα να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα ανά το παγκόσμιο αλλά και στην χώρα μας και την κοινή γνώμη να προβληματίζεται και να ανησυχεί, τα νέα ντοκιμαντέρ της εκστρατείας «AWARE» είναι εδώ για να μας υπενθυμίσουν πώς οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δίπλα μας δεν είναι μόνο αριθμοί. Είναι και άνθρωποι.

Στο νέο ντοκιμαντέρ της εκστρατείας για τη ζωή των μεταναστών στην Κύπρο, πρωταγωνιστούν δύο νέα παιδιά, ο Ανδρέας και η Ανίσια. Ο Ανδρέας είναι φοιτητής φυσικής αγωγής και αθλητής στίβου που φιλοδοξεί να εκπροσωπήσει κάποια στιγμή την χώρα μας στους Ολυμπιακούς αγώνες! H Ανίσια είναι άριστη μαθήτρια στο Λύκειο Φανερωμένης και περήφανη σημαιοφόρος της κυπριακής σημαίας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου! Και οι δύο είναι παιδιά μεταναστών. Παιδιά που αντιμετώπισαν εμπόδια, δυσκολίες που προσπαθούν όμως και κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Άνθρωποι που ζουν ανάμεσά μας, που εγκατέλειψαν την χώρα τους για μια καλύτερη ζωή. Άνθρωποι με ιστορία και με παρελθόν που απλά θέλησαν ένα καλύτερο μέλλον. Άνθρωποι που συχνά αντιμετωπίζονται με προκατάληψη και φόβο. Καθημερινοί ήρωες που αναπολούν την πατρίδα τους αλλά είναι ευγνώμονες για όσα τους πρόσφερε η δική μας.

Τα ντοκιμαντέρ και οι ταινίες μικρού μήκους της εκστρατείας «Aware» απευθύνονται σε όλους μας, σε όσους επιθυμούν να προβληματιστούν, να συμπαρασταθούν, να πάρουν θέση ενάντια στον ρατσισμό. Μπορούν να αξιοποιηθούν σαν εκπαιδευτικό υλικό και είναι διαθέσιμα στα κοινωνικά δίκτυα της εκστρατείας και στην ιστοσελίδα www.cyprusaware.eu/.

Η εκστρατεία “AWARE!” Σέβομαι – Αποδέχομαι – Συμμετέχω συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, με αναθέτουσα αρχή τη Μονάδα Ευρωπαϊκών Ταμείων του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.