Ντοκιμαντέρ στη Βρετανία για την υπόθεση της 19χρονης που είχε καταγγείλει βιασμό στην Αγία Νάπα

Ντοκιμαντέρ για την υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που καταδικάστηκε από κυπριακό δικαστήριο για πρόκληση δημόσιας βλάβης καθώς κρίθηκε ότι είχε καταγγείλει ψευδώς το βιασμό της από 12 Ισραηλινούς στην Αγία Νάπα το περασμένο καλοκαίρι, προέβαλε τη νύχτα της Τρίτης το βρετανικό κανάλι ITV.

Φίλοι της νεαρής εμφανίστηκαν στο ντοκιμαντέρ δηλώνοντας ότι εκείνη την ημέρα βρήκαν τη 19χρονη «να κλαίει υστερικά περιτριγυρισμένη από άνδρες», ενώ ο Βρετανός δικηγόρος της έκανε λόγο για «επαίσχυντη δικαστική πλάνη».

Η ίδια η 19χρονη, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύπτεται, δήλωσε στο ντοκιμαντέρ ότι υποχρεώθηκε από την κυπριακή αστυνομία να αποσύρει την αρχική καταγγελία βιασμού, λέγοντας ότι «δεν υπήρχε άλλος τρόπος να βγω από εκείνο το αστυνομικό τμήμα από το να υπογράψω τη δήλωση ανάκλησης».

Η Κύπρια συνήγορός της πρόσθεσε ότι στην Κύπρο υπάρχει νοοτροπία δυσπιστίας έναντι γυναικών που καταγγέλλουν βιασμό.


Κατά τη διάρκεια και μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ Βρετανοί τηλεθεατές έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας σε μποϊκοτάζ της Κύπρου ή της Αγίας Νάπας από τουρίστες.

Σε δηλώσεις, εξάλλου, σήμερα στην εφημερίδα Guardian, εκπρόσωπος της κυπριακής αστυνομίας αρνείται οποιαδήποτε παρατυπία στο χειρισμό της υπόθεσης.

Οι συνήγοροι της 19χρονης έχουν υποβάλει προσφυγή στο ανώτατο δικαστήριο της Κύπρου κατά της καταδικαστικής απόφασης και της ποινής φυλάκισης τεσσάρων μηνών με αναστολή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.