Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (World Athletics) εξέφρασε ικανοποίηση για την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. «Στηρίζουμε τις νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, που ανακοινώθηκαν από τις ιαπωνικές Αρχές και τη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή. Δίνει στους αθλητές τον χρόνο που χρειάζονται για να επιστρέψουν στις προπονήσεις και στους αγώνες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, τονίζει ότι γίνονται διαβουλεύσεις προκειμένου να βρεθούν νέες ημερομηνίες για διεξαγωγή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος 2021 στο Όρεγκον και άλλων σημαντικών διοργανώσεων που είναι προγραμματισμένες για το συγκεκριμένο έτος: «Όλοι πρέπει να είμαστε ευέλικτοι και να συμβιβαστούμε. Σε αυτή την κατεύθυνση αναζητούμε με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου του Όρεγκον να βρούμε νέες ημερομηνίες για τη διοργάνωση. Επίσης, συζητούμε με την Ομοσπονδία των Κοινοπολιτειακών Αγώνων και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την οργανωτική επιτροπή του Όρεγκον και τους συνεργάτες μας για τη συνεισφορά τους και την προθυμία τους, στην εξερεύνηση όλων των δυνατών λύσεων», καταλήγει η ανακοίνωση της World Athletics. 


Γίνεται αντιληπτό ότι η μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου έως τις 8 Αυγούστου του 2021, οδηγεί σε ντόμινο αναβολών μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων. Σημειώνουμε ενδεικτικά ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του Όρεγκον είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί από τις 6 μέχρι τις 15 Αυγούστου του 2021. Μεταξύ 1-7 του ίδιου μήνα είναι καθορισμένοι και οι Κοινοπολιτειακοί Αγώνες Νέων στο Τρίνινταντ & Τομπάγκο. Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου προγραμματίστηκε για τις 25-30 Αυγούστου 2020 στο Παρίσι, όμως οι πιθανότητες αναβολής του λόγω της πανδημίας είναι αυξημένες και θα πρέπει να αναζητηθεί νέα ημερομηνία χωρίς να υπάρχει σύγκρουση με τους Ολυμπιακούς.