Ντόπερμαν (Doberman)

Είναι ένα κομψό σκυλί, περήφανο, έξυπνο και αριστοκρατικό.Φύλακας και σύντροφος, χρειάζεται έναν έμπειρο ιδιοκτήτη για να μπορέσει να του επιβληθεί.Μεγάλο και δραστήριο όπως είναι χρειάζεται ευρύχωρη αυλή για να ζήσει.

Μέγεθος αρσενικού από 66 έως 71 cm

Μέγεθος θηλυκού από 61 έως 66 cm

Διάρκεια ζωής από 10 έως 15 χρόνια

Βάρος αρσενικού μέχρι 40.0 κιλά

Βάρος θηλυκού μέχρι 30.0 κιλά

Χαρακτηριστικά χρώματα : Μαύρο με καστανό, καφεκόκκινο, κιτρινοκαφέ, άσπρο και γκρίζο.

Είδος : Φύλακας, συντροφιάς.

Χαρακτήρας : Αριστοκρατικός, έξυπνος, ενεργητικός, δυνατός, υπερπροστατευτικός, καλότροπος, ευγενικός, πιστός και αφοσιωμένος.

Τρίχωμα : Κοντό, παχύ και όχι μαλακό.

Απαιτήσεις : Το τρίχωμα του χρειάζεται λίγη περιποίηση και δεν μαδάει πολύ. Χρειάζεται πολύ άσκηση και προστασία από το κρύο, ανθρώπινη συντροφιά και εκπαίδευση.

Είναι κατάλληλο για : Φύλακας και σύντροφος.

Ιστορικό

Η ράτσα αυτή δημιουργήθηκε από έναν Γερμανό από όπου πήρε και το όνομα του στα τέλη της δεκαετίας του 1860. Ο Louis Dobermann χρησιμοποίησε μερικά από τα αδέσποτα σκυλιά για να φτιάξει ένα σκυλί άγριο και δυνατό που θα τον προστάτευε την ώρα της δουλειάς του. Τα Ντόπερμαν χρησιμοποιήθηκαν σαν φύλακες και σκύλοι περιπολίας στον Α’ ΠΑγκόσμιο πόλεμο.

Περιγραφή

Είναι ένας όμορφος και κομψός σκύλος, μυώδης και δυνατός. Η συνήθης εμφάνιση του ντόπερμαν είναι με κομμένη ουρά και στητά αυτιά κάτι που επιτυγχάνεται με δύο επεμβάσεις. Αυτό σε μερικές χώρες απαγορεύεται και έτσι η ουρά μεγαλώνει φυσιολογικά και τα αυτιά αφήνονται φυσικά.

Ο σκύλος αυτός είναι ο καλύτερος φύλακας για τον άνθρωπο. Ενεργητικός, πανέξυπνος με δύναμη και αντοχή επιτίθεται μόνο όταν κρίνει ότι η οικογένεια ή το σπίτι του βρίσκονται σε κίνδυνο. Φυσικά χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση όπως και κοινωνικοποίηση για να μπορέσει να έχει καλή σχέση τόσο με παιδιά, μεγαλύτερης όμως ηλικίας, όσο και με άλλα ζώα.

rnews.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy