Ντροπιαστική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Σοβαρές καταγγελίες από την ΠΑΣΥΝΟ για απάνθρωπες συνθήκες στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, λόγω της υπερπληρότητας (διαβάστε ΕΔΩ).

Μιλώντας στην Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος των νοσηλευτών ψυχικής υγείας της ΠΑΣΥΝΟ Δομέτιος Σκουρουπάθης ανέφερε ότι ασθενείς αναγκάζονται να κοιμούνται στους καναπέδες. Το γεγονός, πρόσθεσε, ότι είναι «τσουβαλιασμένοι» οι ασθενείς στο Νοσοκομείο, οδηγεί στην αύξηση των κινδύνων υποτροπής των ασθενών και στη μείωση της ποιότητας της νοσηλείας. Μάλιστα έκανε λόγο για αρκετά περιστατικά υποτροπής ασθενών επί καθημερινής βάσης. Επίσης κατήγγειλε ότι καταπατούνται ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενών και ότι βρίσκεται και πάλι εκτεθειμένο σε αρκετούς κινδύνους το νοσηλευτικό προσωπικό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Σκουρουπάθης σημείωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΝΟ θα συνεδριάσει την ερχόμενη Παρασκευή για να λάβει αποφάσεις. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης μέτρων αντίδρασης.

Ακόμα ανέφερε ότι η πληρότητα του Νοσοκομείου είναι 98 κλίνες αλλά λόγω των αυξημένων αναγκών των τελευταίων χρόνων και κυρίως εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού οι κλίνες αυξήθηκαν στις 120. Σημείωσε δε ότι υπάρχει περίοδος που μπορεί να έχουν 125-130 ασθενείς. Την ίδια ώρα, ανέφερε ότι περί τα μέσα του 2024 θα είναι έτοιμο το νέο κτίριο με 150 κλίνες. Διερωτήθηκε όμως αν θα συνεχίσουν να καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα των ασθενών επειδή κάποιοι δε θέλουν να σκεφτούν λύσεις, μέχρι την ανέγερση του νέου κτιρίου. Ακόμα είπε ότι με την πάροδο του χρόνου, ενδεχομένως και οι 150 κλίνες να είναι λίγες.

Έντονος ο Μάριος Κολούμας στην τοποθέτησή του

Είναι ντροπή για την κοινωνία που εδώ και χρόνια δεν παρέχονται σωστές υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς του Νοσοκομείου Αθαλάσσας τόνισε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου.

Μιλώντας στη Πρωινή Έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο Μάριος Κουλούμας ανέφερε ότι θα πρέπει η ίδια η κοινωνία να βγει στους δρόμους, να αντιδράσει και να διαμαρτυρηθεί για αυτή την κατάσταση. Σημείωσε ότι οι ασθενείς με ψυχικά προβλήματα έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους υπόλοιπους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy