Ντροπής πράγματα ξανά από ΕΛΑΜ και τον τραμπούκο της πολιτικής Ανδρέα Θεμιστοκλέους

Ο Βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους ξέφυγε για ακόμη μία φορά στην Ολομέλεια της Βουλής και με ρητορική μίσους, χαρακτηρισμούς και χωρίς ίχνος σεβασμού προς το Σώμα έκανε ανάστατη τη Βουλή.

O συγκεκριμένος βουλευτής και το κόμμα το οποίο το εξέλεξε  συστηματικά φαίνεται να περιφρονεί τον πολιτικό πολιτισμό και την στοιχειώδη ευγένεια και να προβαίνουν σε προσβλητικές αναφορές για να προωθήσουν ή να τεκμηριώσουν τις θέσεις τους, με αποτέλεσμα να ξεσπούν καβγάδες και νέος γύρος αντιπαραθέσεων.

Στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής καταδικαστέες ήταν επίσης και η επίθεση του προέδρου του ΕΛΑΜ προς την Πρόεδρο της Βουλής.

Και όλα αυτά στη συζήτηση για την πρόταση νόμου για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και τη διαδικασία ανεπιθύμητης κύησης.

Ο πρωην Συναγερμικός και τέως Ελαμιτης Βουλευτής , Ανδρέας Θεμιστοκλέους με εντονότατο ύφος είπε ότι «όποιο χέρι και αν έγραψε το προοίμιο του νόμου, καθοδηγείτο από αρρωστημένο εγκέφαλο» και ότι «ζούμε μια πορνική και ομοφυλοφιλική θύελλα». Είπε ότι ο νόμος είναι αντισυνταγματικός και ότι πλέον το δικαίωμα των γονιών για τα παιδιά τους απαλείφεται ενώ επιδόθηκε σε ένα ομοφοβικό ντελίριο.

Ο κ. Θεμιστοκλέους τοποθετήθηκε πέραν του χρόνου του κάτι που προκάλεσε την αντίδραση άλλων κομμάτων, ζητώντας από την Πρόεδρο της Βουλής να τον καλέσει σε τάξη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής απευθυνόμενος στο ΑΚΕΛ αναφέρθηκε σε πρώην ευρωβουλευτή του, προκαλώντας την οργή Βουλευτών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου τον κάλεσε να πάρει πίσω τη σκιά για τον ευρωβουλευτή, λέγοντας ότι στο Ναό της Δημοκρατίας δεν λέμε υπονοούμενα και αναφέρθηκε σε κηλίδα.

Για μομφή και λοιδορία μίλησε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ειδικά όταν το δικαστήριο δεν έχει αποδείξει οτιδήποτε, όπως είπε.  «Ο κ. Θεμιστοκλέους έριξε τον ναό της Δικαιοσύνης, δεν ξέρω πού. Δεν μπορεί ένας τραμπούκος να είναι στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Στεφάνου.

 

 

 

Ο Γιώργος Λουκαΐδης του ΑΚΕΛ μίλησε για λίβελλο λέγοντας ότι η ανοχή έχει και τα όριά της. Στον κ. Λουκαΐδη απάντησε ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους λέγοντας «Μαζί μου να πολλύνεις τα όριά σου» και «δεν αποσύρω ούτε και ένα ιώτα».

Η Αννίτα Δημητρίου προειδοποίησε πως θα διακόψει την Ολομέλεια, διότι δεν μπορεί το Σώμα να προσβάλλεται με αυτόν τον τρόπο. «Δεν μπορεί αυτό το σώμα να προσβάλλεται με αυτό τον τρόπο. Δεν μπορείτε να αφήνετε οποιαδήποτε μορφή προσβολής ή λοιδορίας», τόνισε. Λίγο αργότερα, ωστόσο, βρέθηκε η ίδια στο επίκεντρο, με σχόλια που εξέλαβε ως προσβλητικά. Τον λόγο είχε ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος αντέδρασε για το θέμα των χρόνων, θεωρώντας πως περίπου η κ. Δημητρίου τους τον… χρωστά.

Επίσης σε αναφορά του Προέδρου του ΕΛΑΜ ότι πρέπει να σέβεται το κόμμα και να δώσει χρόνο γιατί «με δική μας ψήφο είστε Πρόεδρος της Βουλής» η κ. Δημητρίου απάντησε «δεν σας χρωστώ τίποτα, δεν χρωστώ σε κανένα και τα λόγια σας είναι προσβλητικά».

Η Αννίτα Δημητρίου μετά το τέλος της συζήτησης και πριν από την ψήφιση, είπε «αυτή εδώ η Ολομέλεια θα μείνει στην ιστορία για το επίπεδο».

Αννίτα: Δεν χρωστάω τιποτα και σε κανένα

Ο κ. Χρίστου άφησε αιχμές ως προς τον τρόπο που διαμοιράζεται ο χρόνος στα μεγαλύτερα κόμματα, με την πρόεδρο της Βουλής να απορρίπτει τις αιχμές ενώ συνέχισε λέγοντας οτι  «δεν μασώ τα λόγια μου, ούτε κρύβομαι πίσω από προφάσεις. Σε εσάς ήταν η επίθεση, ήταν ξεκάθαρο. Είναι πολύ σαφής και για να κάθεστε σε αυτή την έδρα το ΕΛΑΜ σας έχει στηρίξει. Το οφείλετε κάποια στιγμή, όπως απαιτείτε σεβασμό να παρέχετε και εσείς τον απαραίτητο σεβασμό», ανέφερε.

Η  Πρόεδρος της Βουλής, με έντονο ύφος του απάντησε πως τον ευχαριστεί για την στήριξη αλλά δεν χρωστά σε κανένα τίποτα, ούτε αυτούς που την στήριξαν ούτε αυτούς που δεν την στήριξαν. «Θεωρώ πως δεν χρωστάω τίποτα σε κανέναν, είτε αυτό ονομάζεται ΕΛΑΜ και με στήριξε, είτε ΔΗΚΟ και με στήριξε, είτε ΑΚΕΛ και δεν με στήριξε. Εγώ είμαι και εκπροσωπώ το Σώμα εδώ και θα είμαι εδώ αντικειμενικά και ξάστερα για οποιονδήποτε βουλευτή ή βουλεύτρια του Σώματος. Δεν έχετε τον λόγο, καθήστε στη θέση σας. Θα διακόψω σε ένα λεπτό, γιατί τέτοια προσβλητικά λόγια δεν μπορούν να ακούγονται από αυτό το Σώμα», τόνισε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.