/nuke Pyli_Emvoliasmou

Του

Παναγιώτη Πενταλιώτη

«Πύλη Εμβολιασμού», ακόμα ένα μικρό ανέκδοτο της σημερινής κυβέρνησης, η οποία στο τέλος της θητείας της θα πρέπει να κυκλοφορήσει ένα βιβλιαράκι με όλα τα μικρά της ανέκδοτα, ξεκινώντας από το κλασικό «δεσμεύομαι», να περιέχει την «καλύτερη διαχείριση της πανδημίας» και να καταλήξει στη διευθέτηση ραντεβού από την «Πύλη Εμβολιασμού».

Η συγκεκριμένη Πύλη θα διευκόλυνε τη ζωή μας, ωστόσο αποδείχτηκε να είναι ένα τεστ αρτηριακής πίεσης, ή αν θέλετε ένα καλό εργαλείο για τη διαχείριση θυμού.

Από τις πρώτες μέρες λειτουργίας της, η οποία, όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, κόστισε €300.000, μας έδειξε πώς μπορούν να σπαταληθούν λεφτά σε κάτι που ακυρώνει την ύπαρξη του ηλεκτρονικού ραντεβού: τη μη ύπαρξη χρόνου αναμονής.

Είχαμε μια καλή ενασχόληση κατά τη διάρκεια του 3ου lockdown. Διαγωνισμός για το ποιος μπόρεσε να κλείσει ραντεβού από την ιστοσελίδα. Ομολογουμένως είχαμε ακούσει ευφάνταστες δικαιολογίες από τους υπεύθυνους.

Όταν έπεσε η Πύλη για πρώτη φορά, είχαμε δώσει συγχωροχάρτι στο Υφυπουργείο Καινοτομίας: Νέα ιστοσελίδα, κακοί υπολογισμοί στους χρήστες που μπορούσε να διαχειριστεί, μεγάλος όγκος εξυπηρέτησης. Η υπόσχεση ήταν σαφής: Αναβαθμιζόμαστε.

Έπεσε για δεύτερη φορά. Τότε άρχισαν και τα πρώτα ανέκδοτα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Η δικαιολογία (πέραν του ότι αναβαθμιζόμαστε) ήταν ότι χρήστες έμπαιναν για να κλείσουν ραντεβού για το ίδιο άτομο.

Έπεσε για τρίτη φορά, δεν μπορούσαν όμως πλέον να χρησιμοποιήσουν τις προηγούμενες δικαιολογίες, επειδή είχαν… καεί. Επιστρατεύτηκαν οι γενικολογίες περί «τεχνικών προβλημάτων».

Όταν έπεσε για τέταρτη φορά, οι ειδήμονες του υπουργείου σκέφτηκαν να δημιουργήσουν σειρά προτεραιότητας σαν να κλείνεις εισιτήριο για συναυλία, μαζί με χρονόμετρο για να εισέλθεις στην Πύλη, όπως όταν ψηφίζεις για το ποιος θα αποχωρήσει από το σπίτι του Big Brother.

Την πέμπτη φορά που έπεσε η Πύλη, επιστρατεύτηκαν τα μεγάλα μέσα. Όπως είναι γνωστό, μας ζηλεύουν και θέλουν να μας χτυπήσουν όλοι επειδή είμαστε το κέντρο της γης. Εξαιτίας αυτού, «χάκερς προσπαθούσαν να ρίξουν την Πύλη». Ομολογουμένως μια ευφάνταστη δικαιολογία για την οποία γελούν ακόμα και οι σέρβερς της Google.

Υφυπουργείο Καινοτομίας: ένα μαζικό φταίξιμο στους άλλους. Δεν έφταιξε ποτέ το υφυπουργείο, πάντα κάποιος άλλος, ο άγνωστος Χ, ο άγνωστος Ψ, οι οποίοι θέλουν το κακό μας, επειδή προφανώς και μας ζηλεύουν.

Δεν μπορούμε να γλιτώσουμε από κανέναν: από τη μια οι μετανάστες να θέλουν να μας αλλοιώσουν τον πολιτισμό και από την άλλοι οι χάκερς να θέλουν να μας κλείσουν την Πύλη. Χτυπάνε από παντού την «καλύτερη διαχείριση της πανδημίας». Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω ότι κρατούν για τελευταίο τους όπλο – δικαιολογία «την αδιαλλαξία της Τουρκίας» για την επόμενη συντριβή της Πύλης.

Δεν εξοργίζουν κανέναν τα λάθη. Αυτό που εξοργίζει πραγματικά τους πολίτες είναι η κοροϊδία εκ μέρους των υπευθύνων και οι αλλοπρόσαλλες αποφάσεις που έχουν παρθεί τους τελευταίους 15 μήνες. Και κυρίως εξοργίζει το γεγονός ότι για κάθε αποτυχία τους την ευθύνη την φόρτωναν στους πολίτες, αλλά την επιτυχία την πιστωνόταν η κυβέρνηση.

Ακόμα και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ παίρνει αποστάσεις από τις αποφάσεις της «πολιτείας» που δεν υλοποιούνται, ωστόσο θέλει να έχει τα συγχαρητήρια για τις αποφάσεις της «κυβέρνησης» που με τις θυσίες των πολιτών επιτυγχάνονται.

Στα δύσκολα μετρούν και οι λέξεις και αυτό δεν το λέω εγώ, είναι η «ανακοινωνήση» στην Πύλη Εμβολιασμού.

*/nuke: οδηγία για επίθεση σε χρήστη στο mIRC.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy