Νύφη και ακόμη επτά φίλες της θετικές στον κορωνοϊό μετά από hens party στον Πρωταρά

Τα φαινόμενα που καταγράφονταν σε χώρες του εξωτερικού με διασπορά του ιού ανάμεσα σε άτομα που συμμετείχαν σε πάρτι και άλλου παρόμοιου είδους κοινωνικές συναθροίσεις, παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες και στην Κύπρο, αφού ολοένα και περισσότερα περιστατικά COVID-19 προκύπτουν μέσα από εκδηλώσεις μαζικών συναθροίσεων, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Η αύξηση των κρουσμάτων κυρίως σε άτομα νεαρότερων ηλικιών (μέχρι τα 45), τα οποία συμμετείχαν σε πάρτι και άλλου παρόμοιου είδους κοινωνικές συναθροίσεις, προκαλεί έντονη ανησυχία και προβληματισμό, προστίθεται.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα 4 περιστατικά COVID-19, που παρευρέθηκαν τόσο σε pool party όσο και σε άλλο πάρτι και είχαν επαφή με πέραν των 40 ατόμων, αλλά και τα 8 κρούσματα που εντοπίστηκαν μετά από hens πάρτι τις προηγούμενες ημέρες, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν παρουσιάζουν συμπτωματολογία.

Συγκεκριμένα σε hens παρτι στον Πρωταρά, οκτώ από τα 9 άτομα που ήταν παρών προσβλήθηκαν με τον ιό, ενώ για το ένατο πρόσωπο θα γίνει επαναληπτικό τεστ. Στα 8 πρόσωπα συμπεριλαμβάνεται και η νύφη.