Ο Α. Μαυρογιάννης μπορεί να ενώσει για την προοδευτική αλλαγή

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η επιλογή και η στήριξη της ανεξάρτητης υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαυρογιάννη από το ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει τη συνέπεια και τη δέσμευση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προοδευτική αλλαγή.  Προοδευτική αλλαγή που δεν μπορεί να φέρει ούτε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ούτε το μέλος του Π.Γ. του ΔΗΣΥ, πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης. Δύο υποψηφιότητες, οι οποίες βρίσκονται κάτω από την πολιτική σκεπή του Προέδρου Αναστασιάδη και του Αρχιεπισκόπου!

Όσοι συνεχίζουν να συνδέουν την ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και με τον ΔΗΣΥ επειδή υπήρξε διαπραγματευτής στο Κυπριακό, παραπλανούν συνειδητά και το πράττουν για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές σκοπιμότητες. Ερωτηθείς ο κ. Μαυρογιάννης στη συνέντευξή του σήμερα στη «Χαραυγή» (διαβάστε στις σελίδες 6, 7) ξεκαθάρισε ότι «ο διαπραγματευτής δεν είναι σε καμιά περίπτωση μέλος της κυβέρνησης, ούτε συμμετέχει καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην άσκηση πολιτικής ή κρατικής εξουσίας». Ο κ. Μαυρογιάννης ήταν ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς. Δεν είχε συμμετοχή και λόγο στην εκτελεστική εξουσία, όπως ο Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος για πέντε χρόνια κυβερνητικός εκπρόσωπος και τέσσερα Υπουργός Εξωτερικών ύψωνε το χέρι του και ψήφιζε είτε για τα «χρυσά» διαβατήρια, είτε για τη διάλυση του Συνεργατισμού, είτε για τις νεοφιλελεύθερες οικονομικές πολιτικές, όπως αυτές κρίνονταν στον κρατικό προϋπολογισμό.


Ενδεχόμενη στήριξη της συναγερμικής υποψηφιότητας Ν. Χριστοδουλίδη από το ΔΗΚΟ, όπως αφέθηκε να νοηθεί από τον πρόεδρο του κόμματος, Ν. Παπαδόπουλο, σημαίνει από πλευράς του ΔΗΚΟ εγκατάλειψη του στόχου για υποψήφιο, ο οποίος μπορεί να φέρει την προοδευτική αλλαγή. Βέβαια ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε και για «υπέρβαση». Μήπως εννοεί σύμπλευση με το συναγερμικό στρατόπεδο; Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος φαίνεται να εγκαταλείπει και την αυτόνομη κάθοδο.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι ο κ. Χριστοδουλίδης είναι μια δεύτερη συναγερμική υποψηφιότητα, η οποία στηρίζεται παρασκηνιακά από το περιβάλλον του Προεδρικού, το οποίο έκρινε ότι δεν «τραβά» ο Αβέρωφ και ποντάρουν στη συνέχιση της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ με «άλογο» τον Χριστοδουλίδη! Ας ρωτήσει ο κ. Παπαδόπουλος τον κ. Χριστοδουλίδη σε ποιον τομέα πολιτικής διαφώνησε ή διαφωνεί με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Η απάντηση είναι σε κανέναν!

Δεν είναι ακόμη αργά… Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη μπορεί να ενώσει και να αποτελέσει κοινή υποψηφιότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων και κινημάτων που πραγματικά και με ειλικρίνεια επιδιώκουν την προοδευτική αλλαγή.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.