Μετά το χθεσινό συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα, κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε ηλεκτρονικά δημοσιεύματα, οι εικόνες ενός μελαμψού άνδρα με Ελληνική Σημαία, να συγκρούεται με άνδρες των ΜΑΤ.

Η διαπίστωση κάποιων εξ αυτών ήταν πως ο εικονιζόμενος, δεν είναι Έλληνας, αλλά αφρικανικής καταγωγής, και η παρουσία του στο συλλαλητήριο δεν ήταν για να διαμαρτυρηθεί για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά για να δράσει ως «παρακρατικός».

Κάποια άλλα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και ακόμα και Χρυσή Αυγή πήγαν τον ισχυρισμό ένα βήμα παραπέρα, κάνοντας λόγο για άτομο από την Αφρική, που ήταν «βαλτός» για να προκαλέσει φασαρία.

Κοιτάζοντας όμως πιο προσεκτικά τα σχόλια, είδαμε έναν Έλληνα χρήστη του Facebook, να ισχυρίζεται πως αυτός είναι ο εικονιζόμενος άνδρας:

 

Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο προφίλ του χρήστη με το όνομα «Δημήτρης Ανθρακέας», διαπιστώσαμε ότι έχει αναρτήσει σχετική εικόνα, τραβηγμένη λίγο μετά τη σύγκρουση του με τα ΜΑΤ, στην οποία υπάρχουν σχόλια από δυο συγγενικά του πρόσωπα, που τον αναγνωρίζουν: