Ορίζοντας/ Παράθυρα

Ο «Άγνωστος» Δόκτορας Kόρτσακ

Δράσεις 2019-2020: Νέος σε έρημο νησί

  «Εκατό παιδιά· εκατό άτομα που είναι άνθρωποι, όχι που θα γίνουν άνθρωποι όχι άνθρωποι στο μέλλον, όχι άνθρωποι του αύριο, αλλά άνθρωποι του τώρα… αυτή τη στιγμή… σήμερα».

 

Ο «Άγνωστος» Δόκτορας Kόρτσακ είναι η εναρκτήρια εκδήλωση των Δράσεων 2019-2020: Νέος σε έρημο νησί στις Αποθήκες ΘΟΚ. Φέτος με αφορμή τη ζωή και το έργο του Πολωνοεβραίου παιδαγωγού Γιάνους Κόρτσακ, ενός από τους σημαντικότερους πρωτεργάτες των δικαιωμάτων του παιδιού, ο Γιάννης Καραούλης και η Ελένη Μολέσκη αναπτύσσουν μια σειρά από δράσεις με εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό χαρακτήρα –θεατρικά εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις, δύο παραγωγές και μία μετάκληση–, τοποθετώντας στο κέντρο της δημιουργικής διαδικασίας τον έφηβο, ως θεατή και συνδημιουργό.

Η εναρκτήρια εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο έργο και τη ζωή του δόκτορα Γιάνους Κόρτσακ. Θα μιλήσει η μεταφράστρια του έργου του Κόρτσακ Το δικαίωμα του παιδιού στο σεβασμό, Μπεάτα Ζουλκιέβιτς, θα διαβαστούν αποσπάσματα από τα έργα του και θα γίνει προβολή της ταινίας Korczak του Πολωνού σκηνοθέτη Αντρέι Βάιντα. Το συντονισμό θα αναλάβει ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού.

Δράσεις 2019-2020: Νέος σε έρημο νησί

Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ

11 Δεκεμβρίου, 7:00 μ.μ.

 
«Αδέξια χωρίζουμε τα χρόνια σε λιγότερο ή περισσότερο ώριμα. Δεν υπάρχει το ανώριμο σήμερα, καμία ιεραρχία, κανένας μεγαλύτερος ή μικρότερος βαθμός πόνου και χαράς, ελπίδας και απογοήτευσης. Όταν παίζω ή μιλάω με ένα παιδί, σμίγουν δύο εξίσου ώριμες στιγμές της δικής μου και της δικής του ζωής».
Γιάνους Κόρτσακ, Το δικαίωμα του παιδιού στο σεβασμό

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.