Παράθυρα/ Ορίζοντας

 Ο Άης Βασίλης ξαναέρχεται και είναι σκέτη λέρα

Μόνο η πρεμιέρα δόθηκε πέρσι για αυτή την κωμωδία που άφησε εποχή στην Αθήνα για πολλά χρόνια, αλλά αυτό τον Δεκέμβριο ο Άης Βασίλης επιστρέφει και είναι σκέτη λέρα.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Είναι παραμονή Χριστουγέννων και στο Γραφείο Συμπαράστασης Απελπισμένων «Η Ζωή είναι Γλυκιά» τέτοια μέρα μεσάνυχτα πέφτει πολλή δουλειά. Η απατημένη, η εγκυμονούσα, ο τραβεστί, ο «νορμάλ», ο λαϊκός, ο διεστραμμένος και η αλλοδαπή θα περάσουν μαζί αυτά τα Χριστούγεννα, αλλά ταυτόχρονα ο καθένας στον κόσμο του!»

Το έργο «Ο Αη Βασίλης είναι σκέτη λέρα» δημιουργήθηκε το 1979 στο Παρίσι, όταν έξι Γάλλοι ηθοποιοί με αρχηγό τον Ζοσιάν Μπαλασκό σκέφτηκαν να ανεβάσουν ένα έργο που δεν είχε γραφτεί ακόμα και που δημιουργήθηκε αυτοσχεδιαστικά κατά την διάρκεια των προβών. Κάθε ηθοποιός είχε τη συγγραφική ευθύνη του ρόλου του κι όλο αυτό αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία. Οι Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας μετάφρασαν και διασκεύασαν το κείμενο με μαεστρία και μεράκι.

Ο Ανδρέας Αραούζος σκηνοθετεί τους Φώτη Αποστολίδη, Μαρίνα Βρόντη, Θανάση Δρακόπουλο, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Ηρόδοτο Μιλτιάδους και Ειρήνη Σαλάτα Γεωργίου ενώ ο ίδιος συμμετέχει με ένα «κρυφό» ρόλο. Τα σκηνικά και κοστούμια είναι του Γιώργου Γιάννου και ο σχεδιασμός φωτισμού του Σταύρου Τάρταρη.

Θέατρο Δέντρο, Λευκωσία

Τρίτη, 28 Δεκεμβρίου στις 8.30 μ.μ., Κυριακή 2 Ιανουαρίου στις 18:00

Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός:

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022, στις 20:30

Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, Πάφος:

Πέμπτη, 6 Ιανουαρίου 2022, 19:00

Η παράσταση είναι κατάλληλη για άτομα άνω των 15 χρονών.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.