Γιατί ο Ανδρέας Μαυρογιάννης απαντά στις προσδοκίες της κοινωνίας μας

Του Χάρη Καράμανου*

Τρεις µήνες πριν τις εκλογές και το ερώτηµα που πρέπει να απαντήσουν οι πολίτες είναι ένα: τρίτη θητεία ∆ηµοκρατικού Συναγερµού ή αλλαγή στη διακυβέρνηση και προοδευτική πορεία πλεύσης για τον τόπο;

Η απάντηση είναι απλή. Στηρίζουµε και προωθούµε µια πραγµατικά λαϊκή υποψηφιότητα, η οποία εκφράζει τον κάθε πολίτη που θέλει να δει την πατρίδα του ελεύθερη και επανενωµένη και το λαό µας να βαδίζει στις λεωφόρους της προόδου και της προκοπής. Η µοναδική υποψηφιότητα που µπορεί να κάνει πράξη και να δώσει ζωή σε αυτές τις προσδοκίες είναι αδιαµφισβήτητα η υποψηφιότητα του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Αυτό αποδεικνύουν δύο βασικοί παράγοντες.

Πρώτος είναι το φιλολαϊκό του πρόγραµµα. Ένα δηµοκρατικό, σύγχρονο πρόγραµµα που το χαρακτηρίζει κύρια η κοινωνική του ευαισθησία. Πρόγραµµα που διαπνέεται από έγνοια για τον απλό άνθρωπο, για εκείνους που χρειάζονται ειλικρινά τη φροντίδα της Πολιτείας. Η Παιδεία, η Υγεία, ο Πολιτισµός, ο αθλητισµός, η κοινωνική πρόνοια, οι εργασιακές σχέσεις, το περιβάλλον, η πάταξη της διαφθοράς, η αντιµετώπιση της ακρίβειας, το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώµατα οφείλουν να είναι στις προτεραιότητες και καθηµερινές έγνοιες ενός σύγχρονου κράτους. Για τον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι ξένη η φιλοσοφία που δίδει παροχές δίκην ελεηµοσύνης. Είναι ξένη η νεοφιλελεύθερη αντίληψη που αποδίδει µονοµερώς σηµασία στους οικονοµικούς δείκτες και δεν βλέπει πίσω από αυτούς τον άνθρωπο. Το συγκεκριµένο Πρόγραµµα ∆ιακυβέρνησης αποδίδει πάνω απ’ όλα σεβασµό προς τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

∆εύτερος παράγοντας είναι ο τρόπος που αγκαλιάζεται η συγκεκριµένη υποψηφιότητα από τα ευρύτερα στρώµατα της κοινωνίας. Συστρατεύονται µαζί της προσωπικότητες εγνωσµένου κύρους της πολιτικής, κοινωνικής, οικονοµικής και πολιτιστικής ζωής. Συστρατεύονται µαζί της οι άνθρωποι της βιοπάλης, εργαζόµενοι, αυτοεργοδοτούµενοι και αγρότες, επιστήµονες και επαγγελµατίες, άνθρωποι της διανόησης και του Πολιτισµού, άνθρωποι του επιχειρηµατικού κόσµου. Η υποψηφιότητα του Α. Μαυρογιάννη οικοδοµεί γέφυρες ενότητας για το καλό πάνω απ’ όλα της Κύπρου µας. Η υποψηφιότητά του εµπνέει την ελπίδα της απελευθέρωσης και επανένωσης της Κύπρου όπου Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα είναι οι πραγµατικοί αφέντες του τόπου που τους γέννησε. Υπάρχει η απόλυτη πεποίθηση ότι η υποψηφιότητα αυτή µπορεί να ανοίξει δρόµους αµοιβαίας κατανόησης µε τους συµπατριώτες µας Τ/κύπριους, πράγµα απαραίτητο αν θέλουµε να λυθεί το Κυπριακό.

Τα µηνύµατα που στέλνει η υποψηφιότητα Μαυρογιάννη αγκαλιάζονται µε θέρµη από τον κόσµο. Έχει όλα τα φόντα και όλες τις προϋποθέσεις να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές. Αυτό το µήνυµα στέλνει η καθηµερινή επαφή του µε τον κόσµο, όπου ζουν, εργάζονται και περνούν τον ελεύθερό τους χρόνο οι συµπολίτες µας.

Ας συνεχίσουµε λοιπόν και ας εντείνουµε όλοι τις προσπάθειές µας. Για να σώσουµε την Κύπρο, τις σηµερινές και επόµενες γενιές. Γιατί όπως είπε και ο Αβραάµ Λίνκολν: «Η ψήφος είναι πιο δυνατή από τη σφαίρα. Με τη σφαίρα µπορεί να σκοτώσεις τον εχθρό σου. Με την ψήφο µπορεί να σκοτώσεις το µέλλον των παιδιών σου».

*Μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.