Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης παρουσιάζει σήμερα το πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες

Ανδρέας Μαυρογιάννης: «Την πατρίδα μας θα τη σώσουν αυτοί που αγαπούν την ειρήνη»

Το πλάνο του για επανέναρξη των συνομιλιών με σκοπό την επίλυση του Κυπριακού ανέλυσε ο υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε χθεσινή πολιτική συγκέντρωση προσφύγων Κερύνειας-Λευκωσίας, στη Δημοσιογραφική Εστία.

Όπως τόνισε, από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής του θα ληφθούν πρωτοβουλίες για επανέναρξη των συνομιλιών. «Με συγκεκριμένες ενέργειες προς τον ΓΓ του ΟΗΕ και προς την τ/κ κοινότητα, με δεδομένη τη συνέπεια στα όσα συμφωνήθηκαν, στη βάση λύσης και στο διαπραγματευτικό κεκτημένο, για να προχωρήσουμε και να φθάσουμε σε μία δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση», τόνισε.

«Την πατρίδα μας θα τη σώσουν αυτοί που αγαπούν την ειρήνη. Αυτοί που επιμένουν να φωνάζουν για την ανάγκη της απελευθέρωσης και της επανένωσης και στις δύο κοινότητες. Αυτοί είναι που εμπνέουν και εμάς να συνεχίσουμε και να επιμένουμε», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, δίδοντας το στίγμα που θα έχει η διακυβέρνησή του. Αναφέρθηκε επίσης στους δύο βασικούς του ανθυποψηφίους, επισημαίνοντας ότι «την Κύπρο δεν θα τη σώσει ούτε ο Αβέρωφ Νεοφύτου με το ΝΑΤΟ, ούτε ο Νίκος Χριστοδουλίδης με την ανίερη συμμαχία που στήθηκε γύρω του, με μόνο ζητούμενο την προεδρική καρέκλα και τα αξιώματα».

Αποκατάσταση της αλήθειας

Ο Α. Μαυρογιάννης αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για αποκατάσταση της αλήθειας, τονίζοντας ότι «οι πρόσφυγες κουράστηκαν να ακούνε μεγάλα λόγια. Σχεδόν 50 χρόνια μετά, ακόμα συζητάμε τι έφταιξε, ποιος έφταιξε. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους προδότες και ας μιλούν όλοι για την προδοσία. Ακόμα δεν μιλήσαμε για τους εγκληματίες και ας μιλούν όλοι για το έγκλημα».

«Το πρώτο που πρέπει να γίνει σε αυτόν τον τόπο είναι η αποκατάσταση της αλήθειας. Έστω και τώρα, αφού ακόμα επιμένουν να στήνουν μουσεία για τους προδότες, που έδωσαν τη μισή Κύπρο δώρο στην Τουρκία», πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε επίσης στο «μέλλον που χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας. Ένα μέλλον αλλιώτικο από αυτό που μας προδιαγράφουν: χωρίς τα συρματοπλέγματα, χωρίς την κατοχή, χωρίς τους στρατούς, χωρίς το διαχωρισμό», εξήγησε.

 

Το πρόγραμμα για τις πρώτες 100 ημέρες

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα παρουσιάσει σήμερα (19:00 μ.μ.) το πρόγραμμα διακυβέρνησής του, για τις πρώτες 100 ημέρες. Η παρουσίαση θα γίνει στη Δημοσιογραφική Εστία.

Σημειώνεται ότι στη χθεσινή συγκέντρωση προσφύγων Κερύνειας-Λευκωσίας εξέφρασαν τη στήριξή τους προς τον Α. Μαυρογιάννη και απηύθυναν χαιρετισμό ο Επαρχιακός Γραμματέας ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, Χρίστος Χριστοφίδης, ο δήμαρχος Μόρφου, Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, ο συγγραφέας και φιλόλογος Κώστας Λυμπουρής και o τέως αντιδήμαρχος Κερύνειας, Γιώργος Σιδεράς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy