Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι στο δεύτερο γύρο

Αβ. Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος

 

Τη σιγουριά ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης θα είναι στον δεύτερο γύρο εξέφρασε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας χθες το απόγευμα στην εκπομπή «Επικαιρότητα Αλλιώς» του ραδιοσταθμού «Άστρα». Τόνισε ότι ο Ανδρέας Μαυρογιάννης είναι ένας πραγματικά ανεξάρτητος προοδευτικός υποψήφιος, ο οποίος υποστηρίζεται από το ΑΚΕΛ και ο οποίος μπορεί να εκσυγχρονίσει την Κύπρο. Εξέφρασε επίσης την ελπίδα οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης, που τώρα δεν στηρίζουν τον κ. Μαυρογιάννη, να το πράξουν αυτό στον δεύτερο γύρο.


Στον αντίποδα, πρόσθεσε, βρίσκονται οι δύο άλλοι βασικοί υποψήφιοι, ο Αβέρωφ Νεοφύτου και ο Νίκος Χριστοδουλίδης, που είναι οι δύο όψεις του ιδίου νομίσματος, αφού και οι δύο είναι συναγερμικοί, συνεχιστές του έργου της παρούσας κυβέρνησης και δηλώνουν και περήφανοι για το έργο της. Συνεπώς, διερωτήθηκε, πώς μπορούν αυτοί οι δύο να βγάλουν τον τόπο από τα προβλήματα που δημιούργησε η σημερινή κυβέρνηση; Υπενθύμισε επίσης ότι Αβέρωφ Νεοφύτου και Ν. Χριστοδουλίδης ποτέ δεν διαμαρτυρήθηκαν για οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης. Ανέφερε επίσης πως όταν το ΑΚΕΛ από το 2015 έθετε ερωτήματα για το πρόγραμμα επενδύσεων, ο ΔΗΣΥ και ο Αβ. Νεοφύτου έλεγαν ότι το ΑΚΕΛ υπέσκαπτε την Κύπρο, ο δε κ. Χριστοδουλίδης το 2017 ως κυβερνητικός εκπρόσωπος αρθρογράφησε στο Βloomberg, το οποίο αναφερόταν στο επενδυτικό πρόγραμμα της Κύπρου και έγραφε ότι το περιοδικό υποσκάπτει την Κύπρο και ότι το πρόγραμμα της Κύπρου είναι από τα αυστηρότερα στην Ευρώπη. Επομένως, συμπλήρωσε, οι δύο αυτοί υποψήφιοι, που δεν βλέπουν λάθη στη διακυβέρνηση, πώς θα μπορέσουν να φέρουν την αλλαγή και ποια αλλαγή θα φέρουν;

Απαντώντας σε ερώτηση, τόνισε ότι το ΑΚΕΛ επέκρινε πολλές φορές τον κ. Χριστοδουλίδη ως κυβερνητικό εκπρόσωπο και ως Υπουργό Εξωτερικών και επομένως οι ευθύνες για το φαινόμενο Χριστοδουλίδη δεν ανήκουν στο ΑΚΕΛ.

Ερωτηθείς για το ότι ακόμα και ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ υποστηρίζουν τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Στ. Στεφάνου επεσήμανε πως μόλις ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις έδειχναν ότι τον στήριζε το 35% ψηφοφόρων του ΑΚΕΛ, ενώ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ποσοστό αυτό μειώθηκε στο 15%. Τόνισε ακόμη ότι αυτό είναι ακόμα μια ένδειξη ότι στο ΑΚΕΛ υπάρχει τάση συσπείρωσης και ότι στόχος είναι όλες οι ΑΚΕΛικές ψήφοι, μαζί με ψήφους από άλλους πολιτικούς χώρους που συσπειρώνονται γύρω από τον κ. Μαυρογιάννη, να δημιουργήσουν το κλίμα της αλλαγής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.