Ο Αρχιεπίσκοπος έχει λόγο και για την Παιδεία

Ποιος είπε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν χαράζει πολιτική στην Παιδεία του τόπου; Ο,ττι πάθουμε μας αξίζει και με το παραπάνω. Ακούστε και θα καταλάβετε: Ο κ. Κυριάκος Χατζηγιάννης, πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, διαβουλεύτηκε λέει με τον Αρχιεπίσκοπο για το ζήτημα της κατάργησης της αργίας των Τριών Ιεραρχών.

Ο Αρχιεπίσκοπος του είπε, «οk Κυριάκο καταργήστε την υπό έναν όρο: Θα καταργήσετε και την αργία της ονομαστικής μου εορτής και θα προβαίνουν τα παιδιά σε “δραστηριότητες” για να μαθαίνουν για τον Αρχιεπίσκποπο και τα έργα του».

Ο Κυριάκος έφερε στα σοβαρά την πρόταση του Τόμη Β’, στη χθεσινή συνεδρία με την εισήγηση να “αναβαθμιστούν” και οι δύο εορτές και να γίνονται “δραστηριότητες” – κατήχηση (λέμε εμείς) στους μαθητές. Με λίγα λόγια ο Τόμης Β’ έχει άμεση παρέμβαση στα της παιδείας (με ό,τι σημαίνει).

Και το χειρότερο ο Υπουργός Παιδείας που ήταν παρών ένιψε απλά τας χείρας του. Οπως φαίνεται οι βουλευτές όμως θα διατηρήσουν και τις δύο αργίες όπως ίσχυε στο παρελθόν υπό τον φόβο των αντιδράσεων.

Αγλέορας

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.