Παράθυρα/ Ορίζοντας

Ο Αύγουστος στον Πολιτιστικό Χώρο Τεχνόπολις 20

Christina Argyri and Friends: Ιωάννης Βαφέας – Μιχάλης Μέσσιος – Χρίστος Γερολατσίτης

Η Χριστίνα Αργύρη για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 για μια όμορφη τζαζ μουσική βραδιά που σίγουρα θα σας εκπλήξει. Την Χριστίνα θα συνοδεύσουν τρεις γνωστοί μουσικοί της Κυπριακής τζαζ σκηνής: o πιανίστας Χρίστος Γερολατσίτης, ο μπασίστας Μιχάλης Μέσσιος και ο ντράμερ Ιωάννης Βαφέας. Η Χριστίνα σπούδασε Jazz Performance στο Berklee College of Music της Βοστώνης. Έκτοτε τραγουδά επαγγελματικά, γράφει μουσική για θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει μουσική και φωνητικά σε θεατρικές παραγωγές και musicals, ενώ η φωνή της έχει επιλεγεί από την Disney Αμερικής με την οποία συνεργάζεται και την έχει «δανείσει» σε πολλούς ήρωες της Disney στις μεταγλωττισμένες στα Ελληνικά παραγωγές.

Δευτέρα, 10 Αυγούστου, 20:00,  Είσοδος: €12

Η μουσική των Beatles: Revisited

Ο σκοπός του έργου «Η μουσική των Beatles: Revisited» δεν είναι να κάνει cover τη μουσική τους αλλά να την ξανά-ερμηνεύσει. Η διαδικασία πίσω από αυτή την προσέγγιση ήταν πρώτα η ανάλυση του πρωτότυπο υλικού και μετά η αναδιάταξή του, ενσωματώνοντας προσωπικές επιρροές και στοιχεία της σημερινής μουσικής. Ο στόχος είναι να διατηρηθεί ο πυρήνας της μουσικής τους, αλλά την ίδια ώρα να προστεθεί κάτι νέο σε αυτήν. Παίζουν οι: Ronja Burve (φωνητικά), Χρήστος Γερολατσίτης (πλήκτρα) και Γιώργος Μπίζιος (κιθάρα & ενορχηστρώσεις).

Τετάρτη, 19 Αυγούστου, 20:00, Είσοδος: €12

Ermis, Rodosthenous, Xydias trio

Ο Ερμής Μιχαήλ, ο Στέλιος Ξυδιάς και ο Αντρέας Ροδοσθένους παίζουν μουσική μαζί για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Ανακαλύπτοντας πάντα νέους τρόπους εποικοινωνίας επι σκηνής, και βασισμένοι στο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από το ρεπερτόριο της κλασσικής τζαζ μουσικής αλλά και μοντέρνες τζαζ συνθέσεις.

Τρίτη, 25 Αυγούστου, 20:00, Είσοδος: €12

«Τραγουδάμε Μεγάλους Έλληνες Συνθέτες»

Με φόντο το αυγουστιάτικο φεγγάρι, στον όμορφο κήπο του Τεχνόπολις 20, ταξιδέψτε μαζί μας με παλιά, διαχρονικά, γνωστά σε όλους ελληνικά τραγούδια. Ο Στέλιος Κακογιάννης στο τραγούδι, ο Σωτήρης Καραγιώργης στο πιάνο και το τραγούδι, και ο Βλαδίμηρος Τζεϊρανίδης στο μπουζούκι, μας παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια, μεγάλων Ελλήνων συνθετών, τραγουδισμένα από σπουδαίες φωνές. Τραγούδια του Θεοδωράκη, Μάνου Λοΐζου, Κουγιουμτζή, Μαρκόπουλου, Νικολόπουλου, Ξαρχάκου, Χιώτη και άλλων, όπως ‘Βρέχει στη φτωχογειτονιά’, ‘Σ’ αγαπώ γιατί ΄σαι ωράια’, ‘Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα’, ‘Στο ΄πα και στο ξαναλέω’, ‘Τσιγάρο ατελείωτο’, ‘Μαλαματένια λόγια’ και πολλά άλλα.

Παρασκευή, 28 Αυγούστου, 20:00, Είσοδος: €10

Πολιτιστικός Χώρος Τεχνόπολις 20, Πάφος

MONO με κρατήσεις και προπώληση εισιτηρίων στο 70002420

Μειωμένος αριθμός θέσεων λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού