Ο Χ. Διονυσίου αναλαμβάνει τα ηνία της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μ. ΕκπαίδευσηςΝέος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είναι από σήμερα ο Χαράλαμπος Διονύσιου.

Ο κ. Διονυσίου εξελέγη κατά τις εργασίες της 44ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Διαδέχεται στην προεδρία της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, τον Κυριάκο Νικηφόρου, ο οποίος ολοκλήρωσε τη θητεία του.

Πρώτος στόχος ο θεσμός των τετραμήνων

Πρώτος στόχος της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης είναι η συζήτηση του θεσμού των τετραμήνων για να διασφαλίσει ότι το Β΄ Τετράμηνο θα κυλήσει καλύτερα από το πρώτο, είπε ο νέος Πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Χαράλαμπος Διονυσίου, σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Διονυσίου ευχαρίστησε όλες τις επαρχιακές Ομοσπονδίες που τον τίμησαν με την ψήφο τους.

«Είναι μέγιστη τιμή για μένα προσωπικά να είμαι στο πηδάλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας. Αντιλαμβάνομαι πλήρως τις ευθύνες και το βάρος που υπάρχει να είσαι σε αυτή τη θέση, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι με τη στήριξη των υπόλοιπων Ομοσπονδιών θα συνεχίσουμε δυναμικά να προασπιζόμαστε τα δικαιώματα των παιδιών. Σίγουρα πρώτος μας στόχος είναι ο θεσμός των τετραμήνων», συμπλήρωσε.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, έχει θέσεις.

«Την (ερχόμενη) Παρασκευή, (20 Δεκεμβρίου), έχουμε προσκληθεί στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας για μια συνάντηση με τον ίδιο τον Υπουργό. Σίγουρα θα προασπίσουμε τα συμφέροντα των παιδιών. Ξέρουμε ότι στο Α΄ Τετράμηνο υπήρξε υπερβολικό άγχος και στρες στα παιδιά. Θα προσπαθήσουμε με νέες εισηγήσεις, θέσεις να διασφαλίσουμε ότι το Β΄ Τετράμηνο θα κυλήσει καλύτερα από το πρώτο και ευελπιστούμε ότι τόσο το Υπουργείο, αλλά και η Βουλή θα ακούσουν τις ανησυχίες μας», κατέληξε.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μ. Εκπαίδευσης για την Σχολική Χρονιά 2019-2020

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο για την Σχολική Χρονιά 2019-2020 της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης απαρτίζεται από τους: Χαράλαμπο Διονυσίου – Πρόεδρος, την Εύη Πισσουρίου – Α` Αντιπρόεδρος, Τούλα Μουστακά-Τσιολάκκη – Β` Αντιπρόεδρος, Κυριάκος Περικλέους – Γραμματέας, Κώστας Ελευθερίου – Βοηθός Γραμματέας, Νίκος Μαυρονικόλας – Ταμίας, Χρίστος Βιολεττής – Βοηθός Ταμίας.

Το Δ. Σ. αποτελείται από τα 5 μέλη της Γραμματείας κάθε Επαρχιακής Ομοσπονδίας. Συνολικά 30 μέλη.

Το νέο Δ.Σ. , μετά την εκλογή του, δήλωσε ότι θα εργαστεί με αφοσίωση και αποφασιστικότητα για τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής παιδείας για τα παιδιά.

Η ανακήρυξη του νέου Συμβουλίου έγινε κατά τις σημερινές εργασίες της 44ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.