Ο Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετέχει στη Σύνοδο του ΒερολίνουΣτη Βεγγάζη μετέβη εκτάκτως σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας προκειμένου να συναντηθεί με τον στρατάρχη Χάφταρ εν όψει της διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη που θα γίνει στο Βερολίνο. Ο Χάικο Μάας ήδη συναντήθηκε με τον Φαγιέζ Αλ Σάρατζ και προσπάθησε να τους πείσει να παρευρεθούν στη διάσκεψη της Κυριακής.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΑΣΤΡΑ στο Βερολίνο, για τη Γερμανία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία αν στη διάσκεψη παρευρεθούν οι Χαφτάρ και Αλ Σάρατζ, αλλά αυτοί που τους δίνουν όπλα, χρήματα και μισθοφόρους, δηλαδή η Ρωσία κι η Τουρκία. Όπως μετέδωσε ο Παντελής Βαλασόπουλος στην απογευματινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ «Επικαιρότητα Αλλιώς», στο Βερολίνο αυξήθηκαν τα μέτρα ασφαλείας ενόψει της διάσκεψης. Ανέφερε ακόμη ότι ήδη υπάρχει έτοιμο κείμενο το οποίο θα επιδιώξει η Γερμανία να υπογράψουν οι συμμετέχοντες στη διάσκεψη. Στο κείμενο θα λέει ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός και να σταματήσει η αποστολή όπλων και μισθοφόρων στη Λιβύη. Εκτιμάται επίσης ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα και ότι δεν θα βρεθούν την προσεχή Κυριακή όλες οι λύσεις για τη Λιβύη.

Στο μεταξύ, διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο στρατάρχης Χαφτάρ συμφώνησε να συμμετάσχει στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη. Υπενθυμίζεται ότι Χαφτάρ και Αλ Σάρατζ συναντήθηκαν την Δευτέρα στη Μόσχα προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο ανακωχής, κάτι που δεν έγινε.
Στη διάσκεψη της Κυριακής αναμένεται να συμμετάσχουν οι αντιμαχόμενες πλευρές και εκπρόσωποι της Ρωσίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας, της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.