Ο Χακίμ Τζέφρις επικρατέστερος για διαδοχή της Πελόζι μετά την ανακοίνωσή της ότι αποχωρεί από ηγεσία Δημοκρατικών στη Βουλή

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι, η πρώτη γυναίκα που κατείχε αυτόν τον θώκο, ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από την ηγεσία των Δημοκρατικών στην Αμερικανική Βουλή. Η 82χρονη Πελόζι διευκρίνισε πως θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί το Σαν Φρανσίσκο στο Κογκρέσο, όπως έκανε επί 35 χρόνια.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, με τον Χακίμ Τζέφρις να θεωρείται επικρατέστερος. Εάν τελικά διαδεχθεί την Πελόζι, ο Τζέφρις θα γίνει ο πρώτος Αφροαμερικανός σε αυτήν τη θέση.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη Νάνσι Πελόζι ως την σπουδαιότερη Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων στην ιστορία της χώρας.

Η Πελόζι επευφημήθηκε από τους Δημοκρατικούς βουλευτές καθώς έλαβε τη θέση της για να ανακοινώσει την αποχώρησή της. Χαρακτηρίζοντας «ιερό έδαφος» τη βουλή, η Πελόζι θυμήθηκε πως επισκέφθηκε για πρώτη φορά το Καπιτώλιο στα παιδικά της χρόνια, όταν ο πατέρας της ορκίστηκε βουλευτής.

Μετά τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί διατήρησαν τον έλεγχο της Γερουσίας. Ωστόσο, ο έλεγχος της Βουλής των Αντιπροσώπων πέρασε στους Ρεπουμπλικάνους, έστω και με ισχνή πλειοψηφία, κάτι που σημαίνει εμπόδια στο έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν τα επόμενα δύο χρόνια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.