Ο Χριστοδουλίδης «κλειδώνει» Προδρόμου για Υφυπουργό Μετανάστευσης

Διορίζεται ο Προδρόμου ως Υφυπουργός Μετανάστευσης με εισήγηση Αναστασιάδη και στήριξη από ΕΛΑΜ και Αρχιεπισκοπή

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκεται το νομοσχέδιο που ετοίμασε προεκλογικά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης για τη σύσταση Υφυπουργείου Μετανάστευσης. Βρίσκεται στη Γενική Εισαγγελία για νομοτεχνική επεξεργασία και εντός του Απριλίου θα εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο και θα κατατεθεί στη Βουλή.

Για τη θέση του Υφυπουργού Μετανάστευσης φαίνεται να ενδιαφέρονται αρκετά πρόσωπα ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου που στήριξε στο δεύτερο γύρο των προεδρικών τον κ. Χριστοδουλίδη, όπως και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανδρέας Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο, ο κ. Χριστοδουλίδης συνυπολόγισε έντονες αντιδράσεις και πλήγμα στην εικόνα του από ενδεχόμενο διορισμό είτε του Χρίστου, είτε του Θεμιστοκλέους, οπότε κατέληξε στη «δοκιμασμένη» επιλογή Πρόδρομου Προδρόμου.

Υποψηφιότητα που γίνεται αποδεκτή τόσο από το ΕΛΑΜ, όσο και από την Αρχιεπισκοπή, αλλά και από τα συγκυβερνώντα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ.

Πληροφορίες φέρουν τον κ. Προδρόμου να τον έχει προτείνει ο τέως Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Συνεπώς, δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του μήνα να δούμε τον τέως Υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, που προκάλεσε μεγάλες αναστατώσεις στο χώρο της εκπαίδευσης, να προΐσταται του Υφυπουργείου Μετανάστευσης.

 

*Η είδηση θα μπορούσε κάλλιστα να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ωστόσο… εντάσσεται στο πλαίσιο της Πρωταπριλιάς.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy