Ο Χρυσαυγίτης Ιωάννης Λαγός ένας από αυτούς που καταψήφισαν το ψήφισμα για την Αμμόχωστο στο ΕΚ

Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε με ψήφους 631 υπέρ, τρεις κατά και 59 αποχές, οι ευρωβουλευτές καταδικάζουν τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στο προάστιο των Βαρωσίων στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και προειδοποιούν ότι το μερικό «άνοιγμά» τους υπονομεύει τις προοπτικές για μια συνολική επίλυση του Κυπριακού, βαθαίνει τη διαίρεση και εδραιώνει τη μόνιμη διχοτόμηση του νησιού.

Οι 3 ψήφοι κατά του ψηφίσματος, προήλθαν απο τους ακροδεξιούς στο Ευρωκοινοβούλιο.  Καταψήφισαν τρεις ευρωβουλευτές: ο Τσέχος Ιβάν Νταβίντ,  ο Ολλανδός Μαρσέλ ντε Γκράαφ από την ακροδεξιά πολιτική ομάδα «Ταυτότητα και Δημοκρατία» και ο καταδικασμένος από την ελληνική δικαιοσύνη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που έχει κάνει δολοφονίες, χρυσαυγίτης Ιωάννης Λαγός ο οποίος φιλοξενήθηκε πολλές φορές από την Χρυσή Αυγή Κύπρου, το ΕΛΑΜ.

Διαβάστε επίσης: Ενέκρινε το ψήφισμα για το Βαρώσι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη -και σε τρεις Ολομέλειες του Ευρωκοινοβουλιου- το ΑΚΕΛ και η Ομάδα της Αριστεράς ζητούσαν να συζητηθεί το ζήτημα των τουρκικών μεθοδεύσεων για παράνομα άνοιγμα των Βαρωσίων.

Εντούτοις, μόνο όταν προχώρησε από την Τουρκία το άνοιγμα του παραλιακού μετώπου της Αμμοχώστου, συναίνεσαν και οι αλλες πολιτικές ομάδες του ευρωκοινοβουλίου να τεθεί το θέμα στη σημερινή ατζέντα.

Συζητήθηκε, μάλιστα, με τον τίτλο που επέμεινε το ΑΚΕΛ «Κλιμάκωση των εντάσεων στα Βαρώσια έπειτα από τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και η επείγουσα ανάγκη για επανέναρξη των συνομιλιών».

 

Δείτε εδώ τα πρακτικά – RC-B9-0355/2020 – Résolution – Σελίδα 146  Το σημείο με τα [-]

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.